• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.09.2017

20:45

BESPLATNI PREGLEDI KOD LEKARA I ZA ONE BEZ KNJIŽICA: Svake treće sedmice od 17. septembra!

Društvo

BESPLATNI PREGLEDI KOD LEKARA I ZA ONE BEZ KNJIŽICA: Svake treće sedmice od 17. septembra!

Podeli vest

Svaki drugi stanovnik Srbije ima visok pritisak, a hipertenzija je sve češća dijagnoza i kod dece i kod mladih. Ministarstvo zdravlja zato pokreće projekat besplatnih pregleda, kada će svake treće nedelje u mesecu biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sve građane.

- Svakom pacijentu koji dođe, uradiće se EKG, izmeriće se nivo šećera u krvi, premeriće se pritisak, na licu mesta će biti rukovodioci tih ustanova, pomoćnici, specijalisti i ujedno sa pregledima, obaviće se razgovor sa ljudima, da se uspostavi odnos i svakog meseca, jednom u mesecu, biće takva praksa - rekao je Lončar za RTS.

Besplatni pregledi obavljaće se u svim opštim bolnicama u Srbiji, četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu, kao i kliničkim centrima u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Od osam do 16 časova biće, kaže ministar, organizovani preventivni pregledi za sve građane, bez obzira na to imaju li knjižicu ili ne.

- Gledaćemo da to i 'spustimo' na domove zdravlja. Hoćemo da ukažemo ljudima da imaju problem, da krenu sa lečenjem - naglasio je ministar zdravlja.


EVO KOJE BOLESTI SU IZMISLILI KAKO BI NA NAMA ZARADILI! Farmaceutska mafija nas DERE BEZ MILOSTI!
 

Svakog meseca će, napominje, moći da se urade druge dijagnostičke procedure.

Sledeće nedelje sa ministrima prosvete i populacione politike, ministar zdravlje će obilaziti škole kako bi se deci ukazalo da vode računa o svom zdravlju.

- Moramo da pokušamo da im izbacimo da prioritet budu kompjuteri i da ih nateramo da ne jedu nezdravu hranu. Idemo sa predavanjima o zdravstvenoj zaštiti, da ih sklonimo od brze hrane, masnog - naveo je Lončar.

Odgovarajući na pitanje šta uraditi da se unapredi kvalitet rada u unutrašnjosti, ministar zdravlja je rekao da će stručnjaci sa svojim kolegama ići u unutrašnjost kako bi se, kaže, u celoj Srbiji radilo kao i u Beogradu.

Lončar ističe da će se uskoro nabaviti najnovija verzija sajber noža.

- Došli smo u situaciju da imamo novac. To je nož za kičmu, mnogo je preciznije zračenje, manje se ostaje u bolnici - naglasio je Lončar.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija