• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.03.2018

14:14

SUDIJE PROGLASILE SEBE BOGOVIMA!? Čudan izveštaj Vrhovnog kasacionog suda

Društvo

SUDIJE PROGLASILE SEBE BOGOVIMA!? Čudan izveštaj Vrhovnog kasacionog suda

Podeli vest

Verovali ili ne, sudije u Srbiji proglasile su sebe ni manje ni više nego za Bogove!? U izveštaju o radu sudova za 2017. godine, koji je priredio Vrhovni kasacioni sud, sudije navode da se ponašaju kao "umetnici, pesnici, intelektualci", pa čak i neko ko "uspostavlja novi poredak u mikrokosmosu"!?!

"Sudija, kao i umetnik, pesnik, pa i intelektualac je ''onaj koji se povlači iz društva i vraćanja u njega''. Povlači se u izolaciju izdvojivši se od uticaja, osmisli rešenje, sa kojim se potom vraća natrag u društvo da ga sprovede, kao društvenu inovaciju. Svaki sudija uspostavlja novi poredak u mikrokosmosu, svojom presudom. Kada presudu (svoj stvaralački akt) podeli sa drugima okreće se ne gledajući za sobom, nastavlja dalje. Kreacija je otuda jedina osobina kojom on dostiže imitaciju Boga, čiju ulogu suđenjem preuzima baš kao što u svojim oblastima čine umetnik, izumitelj i dr", doslovce piše u izveštaju o radu sudova, koji je podržao Multidonatorski fond za podršku sektoru pravde u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki Ivanović

pre 6 godina

Sudije se odavno ponašaju kao Bogovi!Niko im ništa ne može,a oni rade šta hoće i kako hoće.Naravno,za neke stvari nisu samo oni krivi.Krivi su JAKO loši zakoni,počev o zakona o sudijama.U njemu su sudije nedodirljivi,kao mali Bogovi koji hodaju po zemlji.A tek varijanta sa nezavisnim sudstvom?Eee,to je paravan za zakonitu korupciju.Možete sudijama da date astronomske plate,neće vredeti,jer su navikle na kovertu.I ne čudi,pored jako loših zakona,sa nepreciziranim zakonskim rešenjima i sa zakonima gde nema krivične odgovornosti za sve one koji rade u sudstvu.Tužioci i sudije će ostati Bogovi, sve dok se ne napišu pravi zakoni i dok se ne prestane pričati o "nezavisnom" sudstvu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija