• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

26.11.2018

23:00

I BIZNISMENI SE NAŠLI NA UDARU IZVRŠITELJA! Dugovao 200.000 evra, uzeli mu kuću od dva miliona

Društvo

I BIZNISMENI SE NAŠLI NA UDARU IZVRŠITELJA! Dugovao 200.000 evra, uzeli mu kuću od dva miliona

Podeli vest

Izvršitelji su mi zbog duga banci od 220.000 evra prodali kuću koju su oni procenili na 1,2 miliona evra! Kuća se nalazi na Dedinju, u dvorištu su bila još dva manja objekta, tako da sa njima ima 900 kvadrata, da bi je oni na kraju prodali za svega 730.000 evra! Prevarili su me već i sa tom početnom procenom vrednosti kuće koju su snizili na 1,2 miliona evra iako je veštak banke nekretninu procenio na dva miliona evra - priča za Informer M. B., biznismen iz Beograda

Naš sagovornik kaže da je uzeo kredit kod banke još 2006. godine, ali da je 2015. zbog kašnjenja u vraćanju pozajmice banka podnela sudu predlog za izvršenje.

- Sud, odnosno sudija iz nekog razloga nije potpisao taj predlog, ali je služba pisarnice overila duplikate pečatom pisarnice i tako dostavila dokument banci. Banka je dostavila taj predlog za sprovođenje izvršenja, ali je sada taj predlog proširen za još dve kuće u dvorištu koje nisu bile pod hipotekom. Par dana nakon toga, na moju adresu dolazi predstavnik banke, radnik kod izvršitelja, obijači i policija. Posetili su me radi popisa imovine bez ikakvog rešenja ili zaključka. Na pitanje da mi pokažu neko rešenje, odmah odlaze jer navodno žure na drugo mesto!?! Nakon toga rešio sam da odem kod izvršitelja i preuzmem zaključak o sprovođenju izvršenja - prepričava on.

Više od duga

Kuća ima tri stana na tri sprata i svaki je mnogo veće vrednosti od duga prema banci
oštećeni M. B.

Kako dodaje, izvršitelji nisu dugo čekali da počnu sam proces prodaje njegove imovine. Prema njegovim rečima, veštak koga su angažovali je kuću od 900 kvadrata procenio na 1,2 miliona evra, što je daleko niže od njene prave vrednosti.

- Kuća ima tri stana na tri sprata, svaki je mnogo veće vrednosti od duga prema banci. To potvrđuje i procena veštaka koje je angažovala banka, a koja je iznosila 2.025.000 evra, kao i procena veštaka kog sam lično angažovao. On je dao procenu na 1.989.000 evra. Ipak, izvršitelj donosi zaključak o prodaji nepokretnosti, u tu prodaju uključuje i dve kuće i dve parcele mimo založne izjave i dostavlja taj zaključak banci - priča M. B.

On kaže da se baš videlo da se izvršiteljima žuri sa prodajom iako je on uspeo da izdejstvuje privremenu meru zabrane prodaje.

900

kvadrata ima kuća koja je uzeta na osnovu duga

- Oni su ignorisali tu zabranu i prodali su moju imovinu nekom advokatu. Ono što je još zanimljivije jeste da je i sam taj kupac potpisao zapisnik da kuću od 862 kvadratna metra, kao i dve kuće u dvorištu od ukupno 44 kvadrata kupuje na svoju odgovornost. Dakle, imovinu vrednu dva miliona evra procenili su na 1,2 miliona, a sve prodali za 730.000 evra. Razliku su mi vratili, ali ja sam i dalje na gubitku. Tu kuću sam planirao za svoju decu, a sad su mi uzeli sve - zaključuje sagovornik Informera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Imaš kuću od preko 1,2 miliona a ne vraćaš pozajmljenih 200 hiljada.... jao, baš mi te je žao....

john

pre 5 godina

sa 500,000,evra mozes da kupis 5 cetvorosobnih stanova u beogradu,,ili 10 kuca sa zemljom u okolini beograda,,ili 50 starih kuca sa imanjem u vojvodini,,mnogi bi znali kako da obezbede decu sa pola miliona evra

srba

pre 5 godina

Srce mi se cepa,kada citam,tesko je ostati bez dedovine.a sto ti ne pade nekada na pamet da dug vratis banci.

zoran

pre 5 godina

Kako došlo, tako i otišlo. Dug se vukao toliko godina, a dug je loš drug i ima dugi rep koji sve za sobom nosi.

Aleksandar Stojanović

pre 5 godina

Šta opisivati ili šta reći za sirotinju koji zbog hleba za decu nisu izmirili napumpane dugove a sigurno bi ih isplatili. Za dgove preko novca koji običan čovek može sanjati oni če se izvući onako kako su ih i zaradili , na privatne firme kao što su nosioci parking službe, privatni izvršitelji koji rade pod proviteljstvom Države , jer su oni prvonjima naplačivali a prebogate izgleda da tek počinju jer u igri je velika suma novca ali hvala bogu pa pored zemaljskog suda postoji i božji sud a oni su svi polagali zakletvu.

Dacha

pre 5 godina

Da li je ovo najava neke pravde za sve ili samo blef, posto samo sirotinju bez para i zastite iseljavaju na ulicu sa maloletnom decom!?

deda Raša

pre 5 godina

Ovo su bajke za malu decu. Koji je biznismen odgovarao za nesto? Mogu oni ojaditi nekog jadnog preprodavca na pijaci (vec smo doziveli) ali udariti na bizu, malo morgen.

Vid

pre 5 godina

Ovo mi liči na sistematsku i organizovanu pljačku sa jedne strane i enormno bogaćanje unutar ove neformalne koalicije.Ima li želje i snage da se ovom zlu stane na kraj.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija