• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

24.02.2019

17:47

REŠENJE ZA PRODUŽEN RASPUST! Nadoknada časova radnim subotama!

Društvo

REŠENJE ZA PRODUŽEN RASPUST! Nadoknada časova radnim subotama!

Podeli vest

Sve osnovne i srednje škole tokom naredne nedelje moraće da donesu plan o naknadi izgubljenih časova zbog produženja raspusta usled epidemije gripa, a većina će časove nadoknađivati radnim subotama

Kako Informer saznaje, svaka škola će pojedinačno donositi odluku, a ono što je za sada poznato jeste da se sažimanje gradiva i produžetak školske godine za nedelju dana ne uzimaju u obzir.

U Užicu produžen raspust još sedam dana

Zbog epidemije gripa koja ne jenjava raspust u Užicu produžen je za još sedam dana, pa učenici u školske klupe neće sesti pre 1. marta, odluka je gradskih vlasti!
Predsednik Saveta za zdravlje grada Užica Vidoje Drndarević rekao je da je preporučio gradonačelniku da donese takvu odluku na osnovu zaključka kolegijuma Opšte bolnice u Užicu.
- U zaključku Opšte bolnice se navodi da s obzirom da je povećan broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama i simptomima sličnim gripu, boravkom dece i odraslih u školskom kolektivu ne može se očekivati smanjenje broja obolelih. Sazvali smo hitnu sednicu i odluka je prosleđena školskoj upravi grada, koja ju je dalje prosledila Ministarstvu prosvete - objašnjava Drndarević. Z. G.

U Ministarstvu prosvete navode da oni ne utiču na način nadoknade gradiva, već su škole samo dužne da ih obaveste po kom sistemu će to uraditi.

- Postoji nekoliko varijanti za nadoknadu propuštenog gradiva. Nastavne subote, ostajanje čas ili dva posle škole, ili dolazak na nastavu ranije. Ono što znamo da ne sme biti jeste smanjenje broja lekcija ili preskakanje gradiva - navode u ministarstvu.

U nekim beogradskim školama već je odlučeno na koji način će nadoknaditi izgubljene dane. U Osnovnoj školi "Veselin Masleša" najverovatnije će učenici imati radne subote.

- Ovo nije prvi put da moramo da nadoknadimo gradivo. Sledeće nedelje će zasedati pedagoški kolegijum i tim za kvalitet, pa ćemo onda doneti najbolju moguću odluku, koja neće nikoga oštetiti. Prema dosadašnjim iskustvima, to će najverovatnije biti izbor radnih subota - kaže direktorka ove ustanove Natalija Matić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija