• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2019

14:35

IZVRŠITELJI NE PRESTAJU DA PLJAČKAJU NAROD! Naplatila čoveku dug, pa sad traži još para!

Društvo

IZVRŠITELJI NE PRESTAJU DA PLJAČKAJU NAROD! Naplatila čoveku dug, pa sad traži još para!

Podeli vest

Beograđanin P.J. zbog sudskog izvršitelja ne može da se iskobelja iz duga za nepropisno parkiranje još iz 2017. godine!


Reč je o dugu od na ime 4 kazne koje mu je izdao Parking servis u Beogradu, a koje je on posle izvesnog vremena platio, sa sve pripadajućom kamatom, uključujući i naknadu za sudskog izvršitelja.

Sada se, međutim, pojavljuje novi dug od 6.624 dinara i to ponovo na ime izvršitelja! Ovih dana saznaje da je izvršitelj taj dug već naplatio od Parking servisa i da sada on taj novac mora da uplati ovom javnom preduzeću. Pritom, do ovog saznanja je došao sasvim slučajno, pošto je u Parking servis otišao drugim povodom!

- Izvršiteljka Vesna Marković uzela je unapred novac od Parking servisa i to pre nego što je meni od ovog javnog preduzeća stigao nalog za naplatu duga, štaviše, nisam ni bio obavešten da uopšte imam i taj dug. Parking servis mi je kazne naplatio sa sve kamatom, platio sam 4.824 dinara na ime izvršitelja i tu bi priča trebalo da bude završena. Sada me obaveštavaju da imam još jedan dug za 2017, odnosno da treba da platim ono što je izvršiteljka naplatila od Parking servisa, na znam po kom osnovu. Ovo je takvo čerupanje javnih preduzeća od strane izvršitelja! - ogorčen je sagovornik Informera.

BEOGRAĐANKI POKUŠAVAJU DA NAPLATE NEPOSTOJEĆE TROŠKOVE! Izvršiteljka traži da joj platim 312.265 dinara, IAKO JE SUD PONIŠTIO NJEN ZAHTEV!

On kaže da mu je izvršiteljka Vesna Marković poručila da "pročita zakon i da može da se žali", a na činjenicu da ga niko nije obavestio o tom dugu nije, kaže P.J., imala komentar.

- Sa takvim naopakim zakonom umesto da država, odnosno javno preduzeće naplati dug, oni naplate od države, koja im, je po svemu sudećim omogućila da zelenaše. Pouzdano znam da Parking servis ima velikih problema u radu izvršitelja jer unapred uzimaju novac za posao koji posle ne završe. Radi se o stotinama hiljada dinara. Gnev građana usmeren je na državna preduzeća, a ustvari izvršitelji su ti koji deru narod. Parking servis mi je uzeo samo 390 dinara na ime kamate, a sami izračunajte koliko je naplatio izvršitelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pinokio

pre 5 godina

Pa sta reci kad je narod jedna obicna stoka glupava i ne buni se . Prvo treba da sruse vlast koja je i omogucila izvrsiteljima da divljaju . Ne bih se iznenadio da i dele plen na delove. No sa padom vlasti izvrsitlje treba ukinuti a sve koji su to radili drakonski i krajnje surovo kazniti . treba im na nos isterati svaku paru koju su oteli . Da nekazem , ali ja bih tu bagru pobio , ali i robija bi dobro dosla da se nauce pameti uz jasno kompletnu konfiskaciju imovine do petog kolena.

XXL

pre 5 godina

Napredno pravno uređena država ili šta li je već Srbija. No dobro kriva je predhodna vlast jer Ovima nije ništa ostavila za pljačku pa su građani na meti sistema po onoj - žalba ne odlaže izvršenje tj. naplatu. Kako bi inače bio suficit u budžetu ako zahvatanja ili pljačka tj. otimačina nije prešla meru.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17