• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

20.04.2019

14:02 >> 16:53

(VIDEO) SAHRANJENA MIRA MARKOVIĆ U POŽAREVCU: Uz čuvenu rusku pesmu ispraćena na večni počinak!

Društvo

(VIDEO) SAHRANJENA MIRA MARKOVIĆ U POŽAREVCU: Uz čuvenu rusku pesmu ispraćena na večni počinak!

Podeli vest

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu. Prilikom polaganja urne Mirjane Marković u grob, čuli su se zvuci pesme "Podmoskovske večeri"

Polaganju urne uz pesmu Podmoskovske večeri, ispod lipe gde počiva i njen suprug, a gde je prethodno sveštenstvo Eparhije braničevske održalo opelo, nije prisustvovao niko od članova uže porodice - sin Marko, ćerka Marija, unuk Marko...
 

Sahrana je počela u 15 časova.

14:49 - STIGLI PREDSTAVNICI SPS

Na opelo su došli i Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i Vladan Zagrađanin, visoki predstavnici SPS. 

Lider SPS Ivica Dačić ne prisustvuje sahrani Mire Marković. On je poslao venac, koji su u njegovo ime doneli Đukić Dejanović i Obradović.

14:43 - STIGAO SVEŠTENIK EPARHIJE BRANIČEVSKE

Sveštenik Eparhije braničevske, koji će održati opelo, stigao je u dvorište Miloševića.

14:38 - VELIKA GUŽVA U DVORIŠTU

Dvorište porodične kuće Miloševića malo je da primi sve koji su želeli da prisustvuju sahrani Mirjane Marković. Među prisutnima su i advokat Zdenko Tomanović, nekadašnji branilac Slobodana Miloševća i počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić .

14:33 - MILOŠEVIĆ SAHRANJEN POD KRSTOM, A MIRA ĆE BITI POD "PIRAMIDOM"

Na grobu Mirjane Marković neće biti postavljen krst, već "piramida" koja se koristi prilikom sahrana ateista.

14:29 - URNU U RUKAMA DRŽI BIVŠI ZET

Urnu sa posmrtnim ostacima u rukama drži bivši zet Slobodan Bulatović, bivši muž Marije Milošević.

Foto: pink.rs/printscreen

14:23 - ISPRED KUĆE MILOŠEVIĆA POSTAVLJENA BEZBEDNOSNA OGRADA

Ispred porodične kuće Miloševića postavljena je bezbednosna ograda. Tu se nalazi i saobraćajna policija koja pomaže oko regulisanja saobraćaja, jer je parkiran veći broj automobila.

14:13 - SAHRANI ĆE PRISUSTVOVATI I ZORICA BRUNCLIK SA SUPRUGOM KEMIŠEM

U Požarevac je došao je i lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizuje sahranu, kao i pevačica narodne muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

14:00 - MINUT ĆUTANJA

Komemoracija je počela minutom ćutanja, posle koje se prisutnima obratio Predsednik udruženja Sloboda, profesor i političar Uroš Šuvaković.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, posle koje se prisutnima obratio Uroš Šuvaković-Foto: Marko Jovanović
 

Foto: Tanjug

On je rekao da se Mira posle 13 godina pridružila Slobi, ispod lipe, gde mu je obećala da će se opet sresti.

- Poštovani Mirini i Slobini saborci, otišao je glavni svedok, najodaniji saborac Slobine epohe, otišla je naša drugarica Mira, otišla je kod svog Slobe. Jedno drugome su se zavetovali da će pod lipom naći svoj mir, a tako je i bilo - kazao je Šuvaković na komemoraciji.

- Ja sam razumeo da je JUL bio ideja da se objedine snage levice. Osnivanjem JUL-a ona je htela da pomogne u bitkama koje je Slobodan vodio - rekao je on.

Foto: Tanjug

13:52 - KOMEMORACIJA U DOMU OMLADINE

Sahrani prethodi komemoracija u Domu omladine u Požarevcu.

Komemoraciji prisustvuju Momir Bulatović, Nikola Šainović, Živadin Jovanović, kao i predstavnici Udruženja "Sloboda".

Foto: Tanjug

Od predstavnika aktuelne vlasti, tu je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Foto: InformerDN

Članovi porodice ne prisustvuju komemoraciji.

Urna će biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Foto: Tanjug

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Njeni posmrtni ostaci kremirani su u četvrtak u Moskvi.

Foto: BK Televizija

Kremaciji je prisustvovao sin Marko Milošević, a na oproštaju su s mnogo ljubavi i pijeteta govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

Ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje jer ne poseduje putne isprave i ostala lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nena

pre 5 godina

Bez obzira na sve neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru pored svog muza kog si toliko volela a i on tebe

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija