• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

02.05.2019

08:23

STEFANOVIĆ UPOZORIO VOZAČE: Nemojte piti alkohol i koristiti mobilni dok vozite - TO NIJE ZBOG KAZNI, VEĆ ZBOG VAŠIH ŽIVOTA!

Društvo

STEFANOVIĆ UPOZORIO VOZAČE: Nemojte piti alkohol i koristiti mobilni dok vozite - TO NIJE ZBOG KAZNI, VEĆ ZBOG VAŠIH ŽIVOTA!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da vozači nažalost ne obraćaju pažnju na upozorenja i apele policije da se pridržavaju pravila

 

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su u poslednjih pet dana vršene pojačane provere i da je u tom periodu 1.588 vozača otkriveno pod dejstvom alkohola od čega njih 306 sa nivoom višim od 1,2 promila.

Stefanović kaže da je alkohol jedan od najvažnijih faktora koji utiču na saobraćajne nezgode.

Pored toga, ministar kaže da policija često upozorava da je potrebno smanjiti brzinu i ići na put odmoran. Ukazuje i da se ne smeju koristiti mobilni telefoni tokom vožnje.

Govoreći o saobaćajnim nezgodama u Sribji prethodnih dana, Stefanović je rekao da je reč o tragedijama i još jednom je zamolio vozače da razumeju da pravila ne služe zbog kazni već zbog zaštite života.

Dodaje da se takve nesreće najčešće događaju u vreme praznika kada je pojačan broj vozila na putevima.

Delić sekunde dovoljan za nesreću 

Rekao je da je na putevima bio prisutan dovoljan broj policajaca ali da policija ne može da zaštiti nekoga ako je on neodgovoran, jer nekad i delić sekunde utiče na nesreću.

- Odgovornost je važna, nije cilj policije da vas kazni. Upozoravam ljude da odgovaraju i za svoje i za tuđe živote - istakao je ministar.

Govoreći o navodima da se na putu Niš – Priština često dešavaju saobraćajne nesreće, ministar je rekao da će to proveriti sa kolegama iz Saobraćajne policije ali je naveo da postoje standardna ograničenja brzine i da je potrebno voziti u skladu sa njima.

Naveo je i da se striktono primenjuje zakon kada je reč o prevoznicima i da su kompanije dužne da vode računa o obučenosti vozača, što je sve podležno proverama.

Stefanović poručuje da profesionalni vozači moraju da imaju licence i iskustvo koje je predviđeno propisima.

Ministar je pohvalio rad policajaca koji su prilikom nezgode kod Kuršumlije rizikovali svoje živote i ušli u autobus kako bi pomogli ljudima.

Otkazuje se manifestacija policije 

Za treći, četvrti i peti maj bila je zakazana manifestacija policije u Beogradu ali je ministar rekao da, iako je to prijavljeno pre petnaestak dana u skladu sa zakonom, događaj mora da se otkaže zbog protesta opozicije.

Ističe da se manifestacije otkazuje zbog najave mitinga u Pionirskom parku, iako je to prijavljeno posle skupa policije.

Kaže da je najavljen dolazak sa šatorima na zelenu površinu i da mu nije jasno šta je cilj toga.

- Nismo želeli da na bilo koji način ugrozimo demokratski proces, da ne dođe do bilo kakvog incidenta - rekao je ministar i zamolio je da ne bude nasilja jer to jedino ne može da se dozvoli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija