• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G/Tanjug

10.05.2019

14:43

POPLAVE PRETE SRBIJI I REGIONU! DA LI NAS ČEKA SCENARIO IZ 2014?! Građani Užica upozoreni, u BiH civilna odbrana uvela danonoćna dežurstva na rekama!

Društvo

POPLAVE PRETE SRBIJI I REGIONU! DA LI NAS ČEKA SCENARIO IZ 2014?! Građani Užica upozoreni, u BiH civilna odbrana uvela danonoćna dežurstva na rekama!

Podeli vest

Grad Užice, zbog najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda da su od 12. do 15. maja na području zapadne i jugozapadne Srbije moguće obilne kiše, apelovao je na građane da budu u pripravnosti i preduzmu mere kako bi zaštitili svoju imovinu!

RHMZ je upozorio da padavine mogu izazvati bujice, poplave i izlivanje vodotokova, kao i štetu na njivama, putevima, komunalnoj infrastrukturi i to na mestima na kojima je već bilo problema prouzrokovanih jakim kišama.

Foto: printskrin RHMZ

Selo Karan, zaseok Lelići

Apeluje se na građane da na vreme očiste i prokopaju odvode. Dosadašnje padavine u maju u pojedinim selima izazvale su odrone obala seoskih potoka, pa su negde ogolele i cevi. Tako se u selu Karan, u zaseoku Lelići, blizu mlina porodice Burlić odvalio veliki deo obale, a cevi su ostale u vazduhu.

U Bosni i Hercegovini identična situacija. Od 12. do 14. maja očekuju se obilne padavine koje mogu da izazovu poplave, izjavio je danas direktor Agencije za vodno područje reke Save u Federaciji BiH Sejad Delić.

 

Foto: printskrin RHMZ

(VIDEO) UŽAS! POPLAVA U SRBIJI! Izlio se Tamiš, sve blokirano! SPREMA SE JOŠ VEĆI HAOS!

On je dodao da će zbog toga od večeras biti uvedeno dežurstvo kako bi stanovnici BiH na vreme bili obaveštavani, prenosi Fena.

U Agenciji je danas održan sastanak s direktorima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Hidrometeorološkog zavoda FBiH i Zavoda za geologiju FBiH sa kojeg je poručeno da su nadležne institucije spremne da odgovore ako dođe do poplava. 

"Da će doći do poplava ne možemo sa sigurnošću da prognoziramo, jer se vreme menja iz časa u čas. Prema trenutnim informacijama, najrizičnije su Sana, Una, Usora i Spreča”, rekao je direktor Hidrometerološkog zavoda FBiH Almir Bijedić. 

Od katastrofe koja je našu zemlju, ali region, zadesila 2014. godine, svakog maja Srbi sa oprezom gledaju u svoje reke. Podsetimo, u majskim poplavama poginulo je 57 ljudi, od čega su se 23 osobe utopile.

Tokom poplava evakuisano 31.879 građana i bilo smešteno po prihvatnim centrima, od čega 25.000 samo iz Obrenovca, koji je bio i najteže pogođen. 

Vanredna situacija je uvedena u dva grada i 17 opština, a osim srušenih kuća, odnetih puteva i mostova, uništenog poljoprivrednog zemljišta, voda je iza sebe ostavila aktivirana klizišta, koja i dalje na nekim mestima prave ozbiljne probleme.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija