• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

13.07.2019

19:15

(FOTO) LJAJIĆ POSETIO BRIGADIRE, sve je spremno za ORA RIBARIĆE 2019!

Društvo

(FOTO) LJAJIĆ POSETIO BRIGADIRE, sve je spremno za ORA RIBARIĆE 2019!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljaijić obišao je naselje "Laki i Bane" u kojem će boraviti akcijaši ORA Ribariće 2019. u Novom Pazaru i tom prilikom izjavio da će brigadiri imati odličan smeštaj u ovom gradu

Akcijaši će, u okviru akcije ORA Ribariće 2019. rekonstruisati deo obale jezera Gazivode gde će biti izgrađena plaža, ugostiteljski objekti, smeštajne jedinice, staze za ribolovce i brojni drugi sadržaji.

Ministar Ljajić čestitao je svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji i koji su, kako je rekao, marljivo i naporno radili kako bi pripreme za radnu akciju protekle u najboljem redu. On se i lično uverio u udobnost kreveta u naselju, a iskoristio je priliku da na kolicima "provoza" jednog od omladinaca, učesnika radne akcije ORA Ribariće 2019.

Foto: Senad Župljanin

Brigadirsko naselje nazvano je po dvojici prijatelja, Rifatu Škrijelju Lakiju i Branislavu Kostiću Banetu, koji su nekoliko puta bili komandanti omladinskih radnih akcija širom bivše Jugoslavije.

Foto: Senad Župljanin

Komandant Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019. Kasim Zoranić pozvao je sve veterane iz Srbije da dođu na svečano otvaranje akcije u ponedeljak, u 20:30 na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru.

Foto: Senad Župljanin

U prvoj fazi radne akcije predviđena je izgradnja plaže duge 570 metara, ugostiteljskog objekta, kao i smeštajnih kapacitete, kao i sadržaja za profesionalce i rekreativce, ribolovce, kajakaše i izviđače.

Foto: Senad Župljanin

Idejno rešenje za ovaj projekat, koji je predstavljen u Novom Pazaru, uradio je vrsni projektant Suat Ljajić. 

Etno restoran sa smeštajnim kapacitetima biće izgrađen u drugoj fazi projekta, a tu se očekuje učešće privatnih investitora. Sve ovo stvoriće potrebu za novim radnim mestima.

Foto: Senad Župljanin

Akcijaši Omladinske radne akcije "ORA Ribariće 2019" biće angažovani i na finom uređenju prostora, sadnji drveća, cveća i ostalog sadnog materijala što će dodatno oplemeniti ceo prostor.

Foto: Senad Župljanin

Predviđeno je da se uređena parcela prostire na 2,5 hektara zemlje. Postoji logućnost da plaža bude produžena na 2,5 km, a njena širina kretaće se od 20 do 40 metara.

Foto: Senad Župljanin

Nosioci projekta su grad Novi Pazar i Regionalna razvojna agencija Sandžaka Seda. Partneri na projektu su Sportski Savez Novog Pazara, gradska Kancelarija za mlade, Organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar, Kajakaški Klub Stari grad, Odred Izviđača Sandžak i Turistička Organizacija Novog Pazara.

Foto: Senad Župljanin

Budući izgled dela obale Gazivoda

Inače, tokom trajanja ORA Ribariće 2019. u kamp naselju "Laki i Bane" biće postavljena izložba fotografija sa nekadašnjih radnih akcija. Fotografije je sakupio novopazarski fotoreporter Senad Župljanin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija