• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2019

13:00

SJAJNA VEST! Novom saobraćajnicom brže do Kliničkog centra Srbije!

Društvo

SJAJNA VEST! Novom saobraćajnicom brže do Kliničkog centra Srbije!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas novoizgrađenu saobraćajnicu pri Kliničkom centru Srbije, koja povezuje tu zdravstvenu ustanovu sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći

 

Dužina saobraćajnice iznosi 350 metara, a njen najveći značaj je što će pacijenti u najkraćem roku moći da dobiju neophodnu pomoć lekara, bilo da je reč, na primer o Urgentnom centru ili Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Ministar Lončar kaže da će do porodilišta, zahvaljući novoj saobraćajnici, pacijenti stizati za pola minuta, odnosno za minut do Urgentnog centra, jer će se, kako kaže, izbeći gužve u ulici Kneza Miloša.

On je dodao da saoobraćajnica već funkcioniše, kako za kola Hitne pomoći, tako i za sve građane.

Inače, put čija je izgradnja počela u martu obeležen je horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a za javno osvetljenje je postavljeno 14 stubova.

Ministar Stefanović podseća da je MUP nabavio novi helikopter sa najsavremenijom medicinskom opremom, navodeći da je brzina, kada je reč o spašavanju života, značajan faktor.

- Sve što se dešavalo u prethodnom periodu, uključujući nabavku iks noža, gama noža, pokazuje da razmišljamo da stvorimo uslove da se pacijenti u Srbiji leče kao bilo gde drugde u svetu. Za pripadnike policije je to takođe značajno, zbog specifičnosti posla. Skraćivanje vremena do lekara znači veća šansa da se nekom spasi život - rekao je Stefanović.

On je zahvalio Ministarstvu zdravlja, ali i lekarima zbog brige koju pokazuju prema policijskim službencima, ali i svim građanima Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija