• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2019

22:46

POČINJE IZGRADNJA STANOVA ZA VOJSKU I MUP! Vučević: Velika pobeda predsednika Republike i Vlade, ovo će biti PONOS NOVOG SADA!

Društvo

POČINJE IZGRADNJA STANOVA ZA VOJSKU I MUP! Vučević: Velika pobeda predsednika Republike i Vlade, ovo će biti PONOS NOVOG SADA!

Podeli vest

Gradilište u novosadskom naselju Jugovićevu spremno je za početak gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je Grad Novi Sad solidan i iskren partner Republici u ovoj investiciji

Predsednica Vlade Ana Brnabić sutra će sa Vučićevićem položiti kamen temeljac za gradnju tih stanova, u prisustvu ministara, a gradonačelnik Novog Sada kaže za RTV Vojvodine da će se u prvoj fazi graditi 548 stanova, a da će ukupno biti izgrađeno 1.972 stana u Novom Sadu. 

Tako je, kaže, za sada planirano i dodaje da će metar kvadratni stana koštati 500 evra. 

Naglašava da je ta povoljna cena podsticaj države, kao i politike i predsednika Srbije i Vlade da se pomogne vojnicima, policajcima i pripadnicima službi bezbednosti kako bi videli da imaju podršku i građana i države. 

- Na ponos Grada Novog Sada, ne samo za pripadnike snaga bezbednosti, pravimo praktično novo, moderno naselje, planski građeno za više od 8.000 građana - rekao je Vučević i naveo da je planirano da u tom naselju budu i škola i obdanište. 

LAKO DO ZAKUPA ZEMLJIŠTA U NOVOM PAZARU!



Vučević kaže da je veoma srećan i zadovoljan. 

- Ovo je velika pobeda i predsednika Republike i Vlade, i svih nas koji smo makar malo doprineli da i Novi Sad bude na mapi gradova gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti - rekao je Vučević i naveo da je ponosan što se u Novi Sad vraća urbanistički red. 

Nije, kaže, lako srediti sve nasleđene probleme, ali i naglašava da je ovo prilika da se pokaže da su dostojni izazova i da građanima pruže najbolje moguće uslove za život. 

Naveo je da će Grad Novi Sad u tom naselju raditi na dovođenje grejanja, izgradnji vodovoda i kanalizacije, ali i na uređenju ulice, trotoara, parking prostor, zelene površine i igrališta, te da će Grad biti zadužen i za izgradnju obdaništa i škole. 

Najavio je da će se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Vladom Srbije i Pokrajnskom vladi razgovarati o izgradnji atletskog centra. 

- Mi smo u fazi projektovanja. Hoćemo da Ivana Španović, Milica Kardašević i mnogi novi i budući pobednici, atletičari imaju najbolje uslove da treniraju, da ljudi dolaze u Novi Sad na pripreme za najveća atletska takmičenja - kaže Vučević. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Biće stanova za svakog po meri, tako rade uspešni.

Budući stanovnik naselja

pre 4 godine

Sve je to lepo rečeno ali se plašimo loše izgradnje.Gradonačelničke pitajte stanare koji su na toj lokaciji kupili stanove. Mnogo fušeraja.

Saradžogla

pre 4 godine

Kao pod Titom.SVE ZA VOJSKU?Onomad mladić ,,diplomirao,, i postao podoficir.U jednoj ruci diploma a drugoj ključovi od dvosobnog stana u sred Beograda? Moj blizak rođak je kao oficir tek prihvati treći stan jer se mojoj ujni prva dva nisu dopala.Prisustvovao sam časti uz piće i meze kada tek novopečeni podoficir se uselio u stan.Od svega ima samo uniforme i pribor za higijenu.Za to vreme moji drugari mašinovođe su živeli godima kao podstanari.Tako je bilo tako je i danas.Od koga Srbija ima više koristi?Od mašinovođe ili od nekog oficira?

Saradžogla

pre 4 godine

Kao pod Titom.SVE ZA VOJSKU?Bilo je ovako ... Mladić ,,diplomirao,, i postao podoficir.U jednoj ruci diploma a drugoj ključovi od dvosobnog stana u sred Beograda? Moj blizak rođak je kao oficir tek prihvati treći stan jer se mojoj ujni prva dva nisu dopala.Prisustvovao sam časti uz piće i meze kada tek novopečeni podoficir se uselio u stan.Od svega ima samo uniforme i pribor za higijenu.Za to vreme moji drugari mašinovođe su živeli godima kao podstanari.Tako je bilo tako je i danas.Od koga Srbija ima više koristi?Od mašinovođe ili od nekog oficira?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija