• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2019

11:31

LONČAR O SMRTI DEVOJČICE NA VLASINI: Hitna pomoć stigla za 12 minuta, u tom roku bi i u Beogradu teško došli

Društvo

LONČAR O SMRTI DEVOJČICE NA VLASINI: Hitna pomoć stigla za 12 minuta, u tom roku bi i u Beogradu teško došli

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je Hitna pomoć iz Surdulice do devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, a koja je nakon toga preminula u bolnici, intervenisala brzo i naveo da su stigli za 12 minuta

Lončar je kazao da bi u tom roku hitnoj pomoći teško bilo i u Beogradu i u većim gradovima da stignu bez obzira na veći broj ekipa i vozila. 

Ministar je naveo da je deo nalaza sa obdukcije gotov, ali da se čeka i drugi deo nalaza, te da se prema prvim nalazima može zaključiti da je devojčica bila u teškom stanju.

- To je bila izuzetno ozbiljna i teška situacija. Postavlja se pitanje da se dete našlo u najsavremenijoj beogradskoj i evropskoj bolnici šta bi tada moglo da se učini. To je ono što možemo reći prema prvim nalazima - rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara u Leskovcu gde je obišao Opštu bolnicu.

TRAGEDIJA! UMRLA DVOGODIŠNJA DEVOJČICA U SURDULICI! Uzrok smrt biće poznat nakon obdukcije!

Lončar je istakao da devojčicina smrt nema nikakve veze sa funkcionisanjem sistema rada u zdravstvu, kao i da je nemoguće da se desi da neko odbije da izađe na teren kada primi poziv da je dvogodišnjoj devojčici pozlilo.

- Nije ovo posao kao neki drugi da ste u mogućnosti da nalazite opravdanja u nekim zakonima, pogotovu kada se radi o ljudskim životima, a ni zakoni ne mogu sve da urede - kazao je ministar zdravlja i istakao da nema opravdanja da se ne pomogne detetu koje je zdravstveno ugroženo, jer je to ljudski.

PROKLETSTVO JEDNOG OD NAJLEPŠIH JEZERA U SRBIJI! Svake godine uzme barem jedan život, pecaroši prinose žrtve da SPREČE NOVE TRAGEDIJE!

Konstatovao je da je svakako potrebna bolja organizacija rada hitnih službi, te najavio da će od sledeće godine kada domovi zdravlja pređu u nadležnost Republike postojati jedinstven sistem i da će se u svakom trenutku znati gde su kola Hitne pomoći kako bi najbliža ekipa bez obzira kojoj teritoriji pripada stigla na lice mesta da pomogne.

Ločnar je rekao i da je iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dat novac zdravstvenim ustanovama koje su imale dugove prema dobavljačima, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je dodao da se problem dodatnih dugova koji su se pojavili u tim zdravstvenim ustanovama, a koje opštine i gradovi ne mogu same da isplate, rešava u dogovoru sa Ministarstvom finansija. 

Obilazak bolnica mi je posao, na radim to zbog kampanje!

Ministar Zlatibor Lončar izjavio je danas da njegovi obilasci zdravstvenih ustanova u Leskovcu i Medveđi nemaju veze sa izbornom kampanjom već, kako kaže, on samo radi svoj posao.

- Ja samo radim svoj posao, ne mogu da gledam da li su negde izbori ili nisu. Moj posao je da obilazim i da se uverim u stanje zdravstvenih ustanova u Srbiji - rekao je Lončar odgovarajući na pitanje novinara u Leskovcu da li njegova danšnja poseta ima veze sa izbornom kampanjom.

Lončar je na to pitanje odgovorio upitavši da li su raspisani neki lokalni izbori u Leskovcu, na šta mu je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odgovorio da nisu. 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija