• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

29.08.2019

17:15

(FOTO) STAMBENO ZBRINJAVANJE NA KIM! Stanovi i kuće za mlade bračne parove i porodice sa više dece

Društvo

(FOTO) STAMBENO ZBRINJAVANJE NA KIM! Stanovi i kuće za mlade bračne parove i porodice sa više dece

Podeli vest

U severnoj Mitrovici za mesec ipo dana mladim bračnim parovima i porodicama sa više dece biće dodeljena 82 nova stana koja su izgrađena sredstvima Vlade Republike Srbije

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, kazao je da će konkurs za dodelu stanova biti otvoren 2. septembra.

Stanovi se nalaze u sedam novoizgrađenih zgrada i to u Kolašinskoj ulici, Anke Spajić, Lole Ribara, i ulici Majora Tepića.

Foto: Kosovo onlajn

- Nastavljamo sa izgradnjom i stambenim zbrinjavanjem mladih bračnih parova i porodica sa više dece. Zahvaljujući našoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću u poslednjih nekoliko godina izgradili smo oko 400 stanova i kuća koje smo dodelili našim sugrađanima, rekao je za Informer Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

On je dodao da za stan mogu konkurisati mladi bračni parovi i porodice sa više dece koji su sa područja severne Mitrovice.

 

 

Sredstva za izgradnju sedam zgrada u severnoj Mitrovici, u kojima se nalaze 82 stana, u iznosu od oko 300 miliona dinara, obezbedila je Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za KiM.

Foto: A. Grbović

Istovremeno, u Gračanici se trenutno grade 22 stana, a počeli su radovi na izgradnji još šest kuća. Ove stambene jedinice biće dodeljene socijalno ugroženim porodicama.

- Cilj nam je da sve porodice u Gračanici budu stambeno zbrinute. Nećemo napraviti ni najmanji predah dok taj posao ne završimo. Za dve godine u Gračanici neće biti porodica bez krova nad glavom, rekao je za Informer gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, koji je položio kamen temeljac za izgradnju kuća.

Foto: A. Grbović

Za manje od dve godine, u Gračanici su izgrađena i dodeljena 52 stana, kao i 14 kuća. Tokom sledeće nedelje biće položen kamen temeljac za izgradnju zgrade sa još 36 stanova.

- Opština ulaže maksimalne napore da građanima obezbedi dobre uslove za život. Bez krova nad glavom ovde nam nema ostanka i opstanka, rekao je predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija