• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

01.09.2019

12:35

POSLOVI NE TRPE BOLOVANJE! Patrijarh Irinej radi i na VMA

Društvo

POSLOVI NE TRPE BOLOVANJE! Patrijarh Irinej radi i na VMA

Podeli vest

Patrijarh Irinej na VMA, kako nam je rečeno u krugu njegovih saradnika, potpisuje akta i druga dokumenta, daje instrukcije za rad, dobija redovno informacije o svim poslovima vezanim za redovni rad

Kako "Novosti" saznaju, ne samo što nema ni pomisli da njegovu svetost, patrijarha Irineja, neko zamenjuje dok je na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beograu srpskog, već on, i u bolnici obavlja redovne poslove poglavara SPC mitropolita Beogradsko-karlovačkog.

Patrijarh na VMA, kako nam je rečeno u krugu njegovih saradnika, potpisuje akta i druga dokumenta, daje instrukcije za rad, dobija redovno informacije o svim poslovima vezanim za redovni rad.

- Patrijarha je nekoliko dana mučila visoka temperatura, koja ga je jako iscrpela, ali se, sada, stanje stabilizovalo i oseća se neuporedivo bolje nego u četvrka, kada je primljen na VMA i u predhodna dva dana pre nego što je došao u tu zdravstvenu ustanovu u koju, kao i osoblje, ima veliko poverenja.

Na VMA lekari i drugo osoblje neumorno i posvećeno bdiju nad njegovim zdravljem, kako bi mu bilo što bolje i kako bi se, oporavljen, što pre, vratio redovnim poslovima u Patrijaršiju. Već od ponedeljka moglo bi da bude izvesno kada bi patrijarg mogao da se vrati u Patrijaršiju na kućni oporavak.

Patrijarh Irinej je, kako kažu njegovi bliski saradnici, pun energije, elana i živosti psihičke i fizičke, ali se, ipak, premorio, nije se odmarao posle dugih putovanja i dugih i teških obaveza. Znao je da služi satima liturgiju a da, recimo, posle toga uđe u klimatizovanu prostoriju "kao da ima četrdeset, a ne 90 godina". Očito, sada će dobiti od lekara savete šta sve treba da čini, kako se ne bi ponovo našao u sličnoj situaciji, s obzirom da je u drugom pogledu, s obzirom na godine, u dobrom stanju.

Njegova svetost, prema našim saznanjima, jedva čeka da se potpuno oporavi, jer želi da ispuni sve obaveze koje ga očekuju, a iscpljenost i tegobe koje je imao, ni u kom slučaju i nikako ga, ni u jednom trenutku nisu zabrinule.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija