• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BLIC

19.12.2019

21:12

SKOČILA CENA! Ako niste prodali BESPLATNE AKCIJE, EVO KOLIKO PARA SADA IMATE NA RAČUNU!

Društvo

SKOČILA CENA! Ako niste prodali BESPLATNE AKCIJE, EVO KOLIKO PARA SADA IMATE NA RAČUNU!

Podeli vest

Vrednost akcije Aerodroma "Nikola Tesla" skočila je od početka ovog meseca za nepunih sedam odsto na 904 dinara. Rast cene zabeležile su i akcije NIS, što znači da svi koji nisu prodali besplatne deonice danas na svojim računima imaju oko 300 dinara više nego pre dva meseca. Praktično, građani koji nisu prodali besplatne akcije, niti su podizali novac od dividende, po osnovu besplatnih deonica mogu da dobiju 10.654 dinara

Jedna akcija NIS na Beogradskoj berzi juče je vredela 730 dinara, a pet koliko ih je svaki građanin dobio ukupno 3.650 dinara. Istovremeno jedna akcija Aerodroma (koliko je dobio svaki od oko četiri miliona građana) istovremeno vredi 904 dinara.

Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina kompanije NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara, od čega je 1.300 dinara dividenda koju je tokom ove godine isplatio Aerodrom "Nikola Tesla". Građanima je na račun prethodno uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda.

PREOKRET! Nema ZABRANE ZA JABUKE NA GRANICI! Ovo su NOVA PRAVILA

 

Da podsetimo, po pet akcija NIS početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana koji su potom dobili i po jednu akciju Aerodroma "Nikola Tesla", a zatim i po 31 akciju Telekoma. Njima, međutim, ne mogu trgovati na berzi, ali po osnovu dobiti ove telekomunikacione kompanije moguća je isplata dividende.

Kako do novca

Novac od dividende, ukupno 6.300 dinara, građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

S druge strane, novac od akcija NIS i Aerodroma mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gordana

pre 4 godine

A sta je sa onim drzavljanjima koji nikada nisu dobili te famizne akcije?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17