• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.01.2020

19:19

OVO JE NAJVEĆA POBEDA SRBIJE, AMERI ĆE TEK SAD DA POPI*DE - Gas iz Turskog toka stiže za nekoliko meseci! RAT MOSKVE I VAŠINGTONA DOBIO BEOGRAD!

Društvo

OVO JE NAJVEĆA POBEDA SRBIJE, AMERI ĆE TEK SAD DA POPI*DE - Gas iz Turskog toka stiže za nekoliko meseci! RAT MOSKVE I VAŠINGTONA DOBIO BEOGRAD!

Podeli vest

Srbija se nada da će prve količine gasa kroz "Turski tok" dobiti do kraja ove godine, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić za RIA Novosti

- Nadam se do kraja godine. Obavili smo svoj posao... Sada čekamo da bugarska strana završi svoj posao i poveže cevovode. A onda, nadam se, dobićemo prve količine gasa do kraja godine... Kažu septembar, ali ja sam uvek skeptičan, pa zato kažem do kraja godine. To će biti ogromne, ogromne i veoma važne vesti za naše građane, kao i za industriju - rekao je Vučić.

Osmog januara u Istanbulu su ruski predsednik Vladimir Putin i turski lider Redšep Taip Erdogan zvanično pustili u rad "Turski tok".Zamenik državnog sekretara SAD za politička pitanja Dejvid Hejl poručuje da je Vašington protiv gradnje drugog kraka podvodnog crnomorskog gasovoda Turski tok. Kraka koji bi preko Bugarske i Srbije snabdevao zemlje Balkana i centralne Evrope. Možda i Italiju
 
Podsetimo, zamenik državnog sekretara SAD za politička pitanja Dejvid Hejl poručio je polovinom januara ove godine da je Vašington protiv gradnje drugog kraka podvodnog crnomorskog gasovoda Turski tok. Kraka koji bi preko Bugarske i Srbije snabdevao zemlje Balkana i centralne Evrope. Možda i Italiju.

Foto: Informer

U intervjuu Bugarskom nacionalnom radiju rekao je da Vašington Turski tok, a i njegov drugi krak posebno, smatra "geostrateškim projektom Rusije".

- Razumemo da je energetska  bezbednost veoma važna za Evropu i jasno nam je da će i naši saveznici biti moćniji i pouzdaniji ako imaju bezbedan dostup izvorima energije. Međutim, problem je u tome što Moskva na sve to drugačije gleda. Ona svoje izvore energije koristi kao politički instrument za vršenje pritiska, a želi da podeli Evropu.

SRBIJO, ODMAH ZOVI PUTINA DA TI POŠALJE LEK! Moskva ima rešenje za novi virus iz Kine, NAUČNICI SA URALSKOG UNIVERZITETA SPASLI SVET!

Teško da i sam Hejl u ovo veruje, ali je u nastavku rekao:

- Severni tok-2 i drugi kraj Turskog toka postali su problem jer ne obezbeđuju energetsku diversifikaciju za Evropu. Oni destabilizuju zato što Rusija dobija mogućnost da zaobiđe gasovode na ukrajinskoj teritoriji".

Foto: Tanjug

Sve je ovo izgovorio kao da Moskva nije prethodnih dana sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu.

I HARADINAJ JE UKAPIRAO DA JE SRBIJA DOBILA RAT, NIJE PRIZNALA KOSOVO, A DOBILA JE AVIO-LINIJU ZA PRIŠTINU! Šiptari sad moraju i da UKINU TAKSE!

Baš briga Stejt departman što Rusija gasovod Severni tok-1 nikada nije ni pokušala  da koristi „da podeli Evropu"! Baš ga briga što Nemačka u Severnom toku-2 ne vidi ni pritisak ni instrument za „podelu Evrope"! Baš ga briga što je Moskva pre neki dan sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xxdet

pre 4 godine

To je najveca pobeda Rusije od koje mi dobijamo zivot i opstanak na ovim prostorima zajedno sa Kineskim ulaganjima. Ne pise bot vec Srbin koji voli svoju zemlju i zna kome treba da budemo zahvalni sto smo jos uvek ovde u zemlji Srbiji.

Marcco

pre 4 godine

Onog trenutka kada Amerima ne bude odgovaralo, a to može da bude dva dana nakon puštanja gasovoda, Bugari će da zavrnu ventile. U to možete da budete sigurni.

Promasaj

pre 4 godine

Vidi se da ne znas nista o tome. U Bugarskoj nisu ventili, tu je samo trasa. Oni ne mogu nista da urade protiv. Zna se gde su ventili. Kod gazde i jos negde gde nama odgovara. Imaj vise poverenja. Dugo je ova bitka vodjena i dobijena. Da li mislis da se Bugari za bilo sta pitaju ?

Marcco

pre 4 godine

Ventili su na svakih 8 km, iz sigurnosnih razloga, ako ništa drugo. Ako popusti ili se zapali deo gasovoda, taj deo se zatvori sa obe strane. A Bugari se sigurno ne pitaju... ali pošto imaju nove gazde, slušaju bez pogovora.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija