• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.02.2020

16:49

IZGLASANO! AKO NISTE PRIJAVILI OVO, PLATIĆETE POREZ OD ČAK 75 ODSTO! Skupština Srbije usvojila novi Zakon, evo šta on podrazumeva!

Društvo

IZGLASANO! AKO NISTE PRIJAVILI OVO, PLATIĆETE POREZ OD ČAK 75 ODSTO! Skupština Srbije usvojila novi Zakon, evo šta on podrazumeva!

Podeli vest

Skupština Srbije usvojila je Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu koji predviđa porez od čak 75 odsto, ako se utvrdi da poreski obaveznik nije prijavio da je u roku od tri godine uzastopno uvećao imovinu za najmanje 150.000 evra

Proveravaće se celokupna imovina pojedinca, naročito nekretnine, udeli u pravnom licu, motorna vozila, štednja i gotov novac.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u raspravi da se Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu bavi imovinom za koju fizičko lice ne može da dokaže da ju je steklo na zakonit način.

On je objasnio da Poreska uprava uprava mora da učini verovatnim i dokaže da je lice steklo imovinu veću od 150.000 evra, a onda je teret dokazivanja na fizičkom licu.

LONČAR RAZGOVARAO SA NEMAČKIM EKSPERTIMA Za obolele od retkih bolesti ove godine više od 2,4 MILIJARDE DINARA

 



Prema njegovim rečima, Poreska uprava ima i obavezu da ukoliko inspektor posumnja da je imovina stečena protivzakonito da podnese krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

Svaki građanin može doći pod udar provere imovine, s obzirom da je formulacija na neki način pozajmljena iz građanskog prava - da se učini verovatnim.

Stefanović je naglasio da je obaveza Poreske uprave i Ministarstva finansija i Vlade Srbije koji će nadgledati da se kontrola vrši pravično.

Poslanici su izglasali i izmene i dopune Zakona o parničnom postupku i izmene i dopune Zakona o obligacionim odnosima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mitrl

pre 4 godine

Gradjani nemaju bas ni jedan razlog da drze stednju po bankama. Kamata je tolika 0.5% tako da je to ismevanje naroda pa pitam gospodu kako ce utvrditi nekome stednju koja je van banke?

Marcco

pre 4 godine

Ima ludaka koji drže pare kod kuće... ali večina nije toliko luda, osim ukoliko se radi o par hiljada evra.

Marcco

pre 4 godine

A? Svake godine, tri puta uzastopno po 150.000, tj, 450 000 za tri godine ili ukupno 150 000 u zadnjih tri godina? Ogromna razlika, makar za mene....

UFOLOG

pre 4 godine

Kako reče jedan astrolog da će ovaj zakon da "udari po sirotinji". I bio je u pravu.

Sima

pre 4 godine

A sta ako neko nasledi imovinu na osnovu ostavinskog postupka. Hoce li i on trcati u poresku upravu da to prijavljuju.

Ostoja

pre 4 godine

Dobar zakon , ako se bude sprovodio.Cestitam.

Kostadin

pre 4 godine

Poreski raj ili raj za pranje para. Stanovi u BG i nekoliko gradova se peodaju po cenama većim od polovine EU gradova, vikendice, vile i hoteli se grade na veš uništenim planinama, elitna naselja su velika gradilišta a sirotinja se trza i buni. Ovo ne da nije pranje para ovo je veliki serviz za pranje prljavih para.

Dragan

pre 4 godine

Cim su vam pare u banci one su automacki oporezovane, ako ih uopste imate....na kamatu je 15%. Nema te sta da prijavljujete dodatno

Tarzan

pre 4 godine

Sta je sa ovom novom garniturom lopova. Zna se da je politika najjaci biznis. Dodju bez gaca , a odu sa vise miliona.. Vrana vrani ne kopa oci... Ovo je Srbija , ovde nikada nece biti bolje. Samo strada sitna buranija..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija