• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

07.03.2020

17:02

VULIN: Vojna akademija je ponos MOD i VS

Društvo

VULIN: Vojna akademija je ponos MOD i VS

Podeli vest

Vojska Srbije poklanja veliku pažnju vojnom obrazovanju, a svaki kadet Vojne akademije, vojni gimnazijalac i učenik Srednje stručne vojne škole trebalo bi da zna da ga u vojnoobrazovnim ustanovama očekuju najbolji profesori, veoma dobri uslovi, sigurna i stabilna karijera, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vulin je danas u pratnji rektora Univerziteta odbrane, general-potpukovnika Gorana Radovanovića, i načelnika Vojne akademije, general-majora Bojana Zrnića, na Vojnoj akademiji obišao novoformirane kabinete Geografsko-informacionog sistema i taktike.

On je takođe prisustvovao danu "Otvorenih vrata“, aktivnosti koju Vojna akademija organizuje svake subote tokom trajanja konkursa za upis.

"U Vojnoj akademiji zaista može da se stigne do najviših naučnih znanja. Ovde možete da dođete u kontakt ne samo s vojnom naukom već i s brojnim tehničkim naukama koje su na nivou bilo kog svetskog univerziteta. Svaki polaznik Vojne akademije treba da zna da će se o njemu ovde brinuti, da su mu ovde obezbeđeni apsolutno svi uslovi za rad, učenje, bavljenje sportom i da će ovde provesti dobro vreme gde će rasti kao zdrav i uspešan čovek", rekao je ministar.

On je istakao da je Vojna akademija ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i podsetio da su oficiri koji su završili Vojnu akademiju čuvali svoju zemlju nebrojeno puta, uključujući i suprotstavljanje NATO agresiji 1999.

Načelnik Vojne akademije Bojan Zrnić podsetio je da svi zainteresovani za upis u Vojnu akademiju, na Medicinski fakultet VMA, u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu, svoje prijave mogu podneti do 15. marta.

"Danas je na Vojnoj akademiji dan ''Otvorenih vrata'', kojem se pridružio i ministar odbrane. Ministru smo pokazali nove kabinete koje smo uspostavili - kabinet Geografsko informacionog sistema i kabinet koji je vežbovno komandno mesto za taktiku, i dogovarali smo pravce dalje organizacije i infrastrukture Vojne akademije. Takođe, imali smo kratak susret s kandidatima i njihovim roditeljima, koji su došli da se bolje upoznaju sa uslovima života i rada na Vojnoj akademiji", rekao je general Zrnić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija