• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.03.2020

10:42

RADNICI KOJI RADE TOKOM POLICIJSKOG ČASA u Srbiji moraju da imaju ovakvu potvrdu

Društvo

RADNICI KOJI RADE TOKOM POLICIJSKOG ČASA u Srbiji moraju da imaju ovakvu potvrdu

Podeli vest

Ministarstvo privede obavestilo je privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku koji radne zadatke obavlja od 17 do 05 časova, a za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, izdaju odgovarajuću potvrdu.

Forma te potvrde možete se preuzeti na sajtu Ministarstva privrede.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u vreme zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Ministarstvo posebno ističe da će počev od sutra, 28. marta, od 17 časova, prilikom kontole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, pripradnici MUP-a tražiti na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca.

Foto: ministarstvo privrede

 



Ova potvrda će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku, skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu Ministarstva privrede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija