• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2020

19:39

CENA MASKI I RUKAVICA NE SME PREĆI OVU CIFRU, A EVO KOLIKO KOMADA MOŽETE DA KUPITE! Vlada donela odluku!

Društvo

CENA MASKI I RUKAVICA NE SME PREĆI OVU CIFRU, A EVO KOLIKO KOMADA MOŽETE DA KUPITE! Vlada donela odluku!

Podeli vest

Vlada Srbije odlučila je da maksimalna cena zaštitnih rukavica u maloprodaji može iznositi 40 dinara po komadu sa uračunatim PDV-vom, navodi se danas donetim izmenama Uredbe koju je objavio Službeni glasnik

Maksimalna cena zaštitnih maski je i dalje 120 dinara po komadu sa uračunatim PDV-om, navedeno je u ovoj odluci. Maksimalna količina koja se može kupiti u maloprodaji je 10 maski i 20 komada rukavica.

Uredba o ograničavanju cena i količina odnosi se na zaštitna sredstva koja Republički fond za zdravstveno osiguranje distribuira privrednim subjektima za vreme vanrednog stanja, a doneta je u cilju blagovremenog i ravnomernog snabdevanja tržišta.



Kako je navedeno, RFZO isporučuje pravnim licima koja se bave distribucijom zaštitnih sredstava na osnovu zahteva, odnosno dostavljanja narudžbenice, trebovanja u količini od najmanje pola miliona komada maski, odnosno rukavica.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MG

pre 4 godine

Inače sam u januaru kupio rukavice po 13dinara po komadu.

ZZ

pre 4 godine

delite maske po stanovima .. kucama .. nema sanse da se kupi .. mene boli uvo .. jacu da sirim virus .. ako vam to odgovara .. ali da cekam 10 sati .. NECU ..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija