• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

05.04.2020

19:01

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 18: Mislili ste da je Crni odustao? Moša! Danas će odgovoriti na pitanje da li sme da se drži dijeta tokom epidemije virusa!

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 18: Mislili ste da je Crni odustao? Moša! Danas će odgovoriti na pitanje da li sme da se drži dijeta tokom epidemije virusa!

Podeli vest

Dragi moji verni pratioci i sapatnici, prvi put od početka ovog "čelendža" me nije bilo ceo jedan dan. Ako ste pomislili da sam odustao, moram da vam u stilu dece kažem "moša", jer tako nešto kod mene ne postoji kao opcija

Nije me bilo jer mi se učinilo da ste se malo uljuljkali pa sam želeo da vas "presečem" i prodrmam, a i kako bih skupio što više informacija da vam odgovorim na pitanje koje mi sve češće postavljate. Naime, poslednjih dana se svako malo pojavi neki lekar koji javno apeluje na ljude da ne drže dijete, i onda vi u panici meni pišete, i pitate me, da li je ovo što radimo zdravo u jednom ovakvom trenutku. Nakon konsultacija sa brojnim lekarima, rećiću vam da što se tiče "Crni dijete" ne treba da se plašite jer je izuzetno zdrava pogotovo u ovakvim vremenima.

Kako bih vam sve plastičnije objasnio prvo moram da vam kažem da su lekari u pravu kada vam kažu da ne treba sada da držite dijete, jer je 99 odsto regulacija ishrane koje možete da pronađete nezdravo i iscrpljuje vaš organizam što je pogubno u vreme pandemije jednog ovako opasnog virusa. I sam se slažem da su one popularne dijete u kojima svaki dan jedete drugu namirnicu ili pak one u kojima jedete samo meso, svojevrsna samoubilačka misija u ovakvom trenutku. Međutim, sve ovo se ne odnosi na "Crni dijetu" jer sam je kao neko iz lekarske porodice brižljivo osmišljavao konsultujući svako malo zdravstvene radnike.

Zbog toga jedemo pet odbroka dnevno, zbog toga nam se ishrana bazira na voću i povrću uz pomalo jaja i mesa, zbog toga potenciram određeno voće i povrće, zbog toga vas teram da budete aktivni i zabranjujem vam da pijete alkohol, zbog toga sam ubacio toliko vitamina i suplemenata koji dodatno jačaju imuni sistem i onaj najbitniji organ- srce... Ako niste primetili, zdravlje je uz brz i efikasan gubitak kilograma glavna stvar ove naše regulacije ishrane. Pa ni ja niti bilo ko od vas dragi debelići, u poslednjih godinu dana nije uneo ovoliko vitamina koliko smo uneli za ovih 18. dana.

Tako da se sve ovo što pričaju lekari ne odnosi na nas. Oni ovaj apel upućuju onima koji izgledaju normalno i želeli bi možda da izgube nekoliko kilograma, za šta zaista nije trenutak. Nama sa prekomernom kilažom je svaki dan koji živimo ogroman rizik za zdravlje i svako ko je makar prošao pored Medicinskog fakulteta bi nam rekao da pod hitno moramo da smršamo. Uz to oni ovim apelom misle na stotine neproverenih režima ishrane koji zaista uništavaju zdravlje, a tu "Crni dijeta" ne spada. Ovo što mi radimo je najzdraviji mogući režim. Tako da samo napred, nema odustajanja, jer smo svaki dan sve zdraviji i sve mršaviji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija