• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2020

12:17

ZA SVE MIGRANTE VAŽI 24-ČASOVNI KARANTIN Vulin: Na prvom mestu nam je da građani Srbije ni na koji način ne budu ugroženi

Društvo

ZA SVE MIGRANTE VAŽI 24-ČASOVNI KARANTIN Vulin: Na prvom mestu nam je da građani Srbije ni na koji način ne budu ugroženi

Podeli vest

Ministar odbrane i šef Radne grupe za migracije Aleksandar Vulin obišao je danas Prihvatni centar u Obrenovcu, gde su prošireni kapaciteti za smeštaj migranata, a novi objekat na tom prostoru donacija je preduzeća „Millennium Team“.

Ministar Vulin je nakon obilaska izrazio zahvalnost preduzeću „Millennium Team“ koje je u ovim teškim vremenima našlo načina da nam pomogne.

- Ovde će biti smešteni migranti i to jeste pomoć migrantima, ali na prvom mestu to je pomoć svim građanima Srbije. Da oni nisu smešteni ovde, da nisu smešteni u našoj kasarni, da nemaju odgovarajuće uslove koje im je obezbedio „Millennium Team“ oni bi danas bili ovde na ulicama naših gradova, oni bi danas negde predstavljali bezbednosni i zdravstveni rizik za svakoga od naših građana. Na ovaj način mi omogućavamo da oni nesmetano provode svoje vreme, ali i da mi budemo na svaki način zaštićeni i da ni jedan građanin Srbije ne bude zdravstveno ili bezbednosno ugrožen – istakao je ministar Vulin.

Ministar odbrane je zahvalio svim onim preduzećima koja prepoznaju da je sada trenutak kada treba pomoći.

- Sada nam je potrebna pomoć, neće nam biti potrebna pomoć kada sve ovo prođe. Zaista sam zahvalan preduzeću „Millennium Team“ zbog toga što se našao ovde i što je došao da pomogne Ministarstvu odbrane, Komesarijatu za izbeglice, svojoj zemlji, svojim građanima, time što nam je omogućio da obezbedimo adekvatan smeštaj za migrante – naglasio je ministar Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije obezbeđuje sve migrantske kampove i vodi se računa da ih niko ne napusti.

 - Za sve migrante u našoj zemlji je uspostvaljen dvadesetčetvoročasovni karantin dokle god ova opasnost ne prođe. I zahvaljujući ovakvim donacijama, mi smo u stanju da to uradimo humano, bezbedno, ali svakako na prvom mestu vodeći računa o tome da građani Srbije nikada i ni na koji način ne budu ugroženi – zaključio je ministar Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Govoreći o donaciji, generalni direktor preduzeća „Millennium Team“ Stojan Vujko istakao je da donacija Vojsci Srbije predstavlja „zadovoljstvo i čast što ta kompanija tokom pandemije može da pomogne državi na bilo koji način“.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izrazio je iskrenu zahvalanost ministru Vulinu za svu podršku koju godinama pruža Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i Vojsci Srbije koja se, kako kaže, dobro snašla u poslovima obezbeđenja migrantskih centara.

- Mnogo sam srećan zbog činjenice što od 8.800 ljudi, koliko ih u ovom momentu imamo u centrima, za sada niko ne pokazuje nikakve simptome i što nemamo nikakav problem. To je pokazatelj svih onih mera koje smo krenuli da preduzimamo od kraja februara. Mi smo se praktično prvi u Srbiji izolovali – poručuje Cucić dodavši da u nekim od migrantskih centara izolacija traje već 32, a negde 46 dana.

Foto: www.mod.gov.rs

Govoreći o novom objektu, Cucić je istakao da će mnogo značiti jer Komesarijat za izbeglice i migracije trenutno radi u vrlo specifičnim uslovima u kojima se rekonstruiše 11 od 15 objekata.

Tokom današnjeg obilaska Prihvatnog centra u Obrenovcu, ministar Vulin razgovarao je i sa pripadnicima Vojske Srbije koji obezbeđuju taj centar.

Kako je istakao komandir snaga za obezbeđenje Prihvatnog centra Obrenovac major Rade Lukić, taj centar 24 časa obezbeđuju pripadnici Vojne policije.

- Kontrolišemo ulazak-izlazak ljudi u Prihvatni centar Obrenovac i pružamo pomoć Komesarijatu za izbeglice i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Naglasio bih da do sada nismo imali nikakvih problema i da sa njima imamo odličnu saradnju - rekao je major Lukić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija