• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: facebook

24.04.2020

21:17

SALE JE NA KLUPI U ČEŠKOJ NAŠAO TORBICU S NOVCEM I SKUPIM TELEFONOM! Policajcima, a i celom svetu snimkom dokazao poštenje! NEKA CEO SVET ZNA DA SRBIN NIJE UZEO NI KRUNU!

Društvo

SALE JE NA KLUPI U ČEŠKOJ NAŠAO TORBICU S NOVCEM I SKUPIM TELEFONOM! Policajcima, a i celom svetu snimkom dokazao poštenje! NEKA CEO SVET ZNA DA SRBIN NIJE UZEO NI KRUNU!

Podeli vest

Srpski državljanin koji živi i radi u glavnom gradu Češke, Sale Milosavljević našao se u neobičnoj situaciji. Preciznije - ta situacija kao da je pronašla njega. Srbin se našao u situaciji da bude heroj dana i iskoristio je na opšte čuđenje čeških policajaca.

Naime, dok se u Pragu vraćao iz nabavke u lokalnoj prodavnici, na jednoj od kupa je ugledao žensku torbicu, ali vlasnice nigde nije bilo na vidiku! Kako kaže u samom videu, Sale je u torbici zatekao novac, dokumenta i skupocen telefon i zaključio da ju je vlasnica zasigurno zaboravila ili izgubila.

Zabrinut za bezbednost stvari koje je pronašao, Sale odlučuje da odmah ode u policijsku stanicu.

- Tu sam, ispred policijske stanice. Idemo da vratimo ovo. Možda je ovo nekome poslednji novac", objašnjava Sale na Fejsbuk videu. Uskoro dolazi do nekoliko policajaca, kojima predaje izgubljene stvari i koji deluju vidno prijatno iznenađeni i zahvalni na ovom gestu.

Foto: facebook.com

- Samo zamisliš da je to tvoja devojka, sestra. Izgubila je nov telefon, da ne pričam koliko smo svi postali zavisni od društvenih mreža. Koliko telefon znači. Pare da i ne pominjem. Možda su joj to zadnje pare, a treba nekom za život. Zamisliš koliko bi stresa pretrpela i nerviranja. Ja verujem da bi i vi svi isto uradili. A nema ništa vrednije za mene nego vratiti osmeh na lice nekome ko ga je izgubio i kome se učinilo da su sve lađe potonule - rekao je Milosavljević u videu.

Na pitanje šta je bilo presudno da sve snimi, bio je iskren.

- Znate, mislim da nam u ovom moru loših vesti stvarno treba da čujemo nešto dobro. Neka se zna da u Srbiji ima poštenih ljudi, neka se zna da je Srbin u stranoj zemlji našao veliki novac, a da nije uzeo ni krunu - poručio je za "Blic" pošteni nalazač.

Foto: facebook.com

Međutim, posle izvesnog vremena i niza komentara podrške na fejsbuku, Sale je odlučio da ukloni snimak:

- Odlučio sam da izbrišem snimak, uradi uvek dobro i ćuti, vrati se to uvek u životu - napisao je Sale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija