• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2020

15:24

KON O UBLAŽAVANJU MERA ZA 1. MAJ: KAKVA GOD ODLUKA DA BUDE, ZABRANA KONTAKATA JE KLJUČNA, POSEBNO SA STARIJIMA - NE SMEMO SAD DA ZABRLJAMO! (VIDEO)

Društvo

KON O UBLAŽAVANJU MERA ZA 1. MAJ: KAKVA GOD ODLUKA DA BUDE, ZABRANA KONTAKATA JE KLJUČNA, POSEBNO SA STARIJIMA - NE SMEMO SAD DA ZABRLJAMO! (VIDEO)

Podeli vest

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, epidemiolog Predrag Kon rekao je na konferenciji za novinare u Palati Srbija da je što se tiče eventualnog ublažavanja mera zabrane kretanja za prvomajske praznike stav struke jasan i nepromenjen


- Podaci jasno ukazuju na smirivanje stanja, možemo da kažemo i na gašenje, ali oprez postoji zbog manjih mesta i gerontoloških centara. Tu se nalaze takozvani džepovi, jer virus traži način da opstane - rekao je dr Kon.

On je naglasio da je dobra vest što je sve manje zaraženih u velikim gradovima i naglasio da imamo razloga da budemo zadovoljni.

Na pitanje da li će biti ublažene mere zabrane kretanja za Prvi maj, Kon je rekao:

- Imamo čvrst stav barem u epidemiloškom delu Kriznog štaba da je potrebno ostati na oštrim merama još ovaj put. Sutra ćemo to ponovo da razmatramo na kriznom štabu, a biće reči o tome i večeras - rekao je Kon.

- Zabrana kontakta nadalje i postoji, to je najvažnije zapamtiti. Moramo da štitimo najstarije, to je sasvim jasnom, ali mora da nam ostane u svesti da moramo da štitimo starije od 65 godina - istakao je Kon, bez obzira na vanredno stanje i mere.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki

pre 3 godine

Nije problem, neka bude kako kažu, ali ne držite nas u neizvesnosti, moramo da znamo na vreme od kad je zabrana zbog organizovanja posla koji ne mogu da čekaju. Ovde se nezna ko šta radi. Potpuna neorganizovanost.

Vlad Tepeš

pre 3 godine

Ја стварно не разумем неке структуре и 5% грађана који су довели до тога да струка мора да расправља о евентуалном ублажавању мера за 1. мај. Да ли су ти људи нормални, откад мањина има право да уништи све те напоре које су струка и 95% грађана уложили да се ширење заразе ограничи?! Никаквог роштиљања изван кућа не сме бити, онај коме је та болесна идеја пала на памет одмах мора у затвор!!! Да ли то неко стварно има жељу да Србија капитулира пред вирусом, да нам комплетна година пропадне?! Реците НЕ излетима и масовним окупљањима за 1. мај! Полицијски час МОРА БИТИ од сутра до понедељка, никако другачије, ни секунд краће! Драги лекари, драги хероји, не поклекните под притисцима тог ОЛОША! Останите при полицијском часу од СУТРА, без икакве снисходљивости према захтевима агресивне, безобразне, безобзирне и по околину опасне мањине!!! Кажу, диктатура. Ако, и треба да буде, поједине људе само диктатура враћа у ред.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija