• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

10:54

AKO STE OTVORILI NAMENSKI RAČUN ZA 100 EVRA, ove su 2 važne stvari koje morate da znate

Društvo

AKO STE OTVORILI NAMENSKI RAČUN ZA 100 EVRA, ove su 2 važne stvari koje morate da znate

Podeli vest

Oko 500.000 građana dobija svakodnevno pomoć države od 100 evra u dinarskoj protivrednosti, a dok nekima od njih uplata stigne bez opisa, drugi dobijaju poruku sa naznačenim: covid 19 uplata.

Ukoliko vam ne stiže poruka od banke, u dva koraka možete da proverite da li je novac uplaćen. Potrebno je da na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/ ukucate u status vaše prijave matični broj i broj lične karte.

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

Kako do sredstava na namenskom računu

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

Foto: printscreen/Uprava za trezor

"Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Važno

To što se prijavili prvi dan ne znači i da prvi treba da dobijete novac. Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 3 godine

Nije bas tako sve kako piše za te pare niti je dobilo do sada, milion ipo ljudi. U krugu ljudi koje srećem (a sretnem dnevno preko 59 ljudi) svakodnevno zbog posla samo dvoje su dobili pare i to u nekoj maloj banci. I nije tacno da dele po bankama cuo san slucaj da muz i zena u istoj banci i jedni dobilo pare drugo nije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija