• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.05.2020

13:39

NON STOP JE PROVERAVAO DA LI MU JE UPLAĆENO 100 EVRA, a onda ga je sačekala poruka od banke

Društvo

NON STOP JE PROVERAVAO DA LI MU JE UPLAĆENO 100 EVRA, a onda ga je sačekala poruka od banke

Podeli vest

Ako biste pitali građane Srbije koje je pitanje koje su ovih dana najčešće čuli ili i samo postavili, bilo bi - je l' ti leglo 100 evra?

Za ovu jednokratnu pomoć države prijavilo se više od 4.050.000 građana, a nakon prijave ostalo je samo jedno pitanje - kada će obećani novac stići na račun.

Građani su mogli da biraju hoće li da im se novac uplati na račun koji već poseduju u nekoj banci ili da im bude otvoren namenski račun samo za ovu priliku.

Foto: Privatna arhiva

 

Čim je počela isplata novca, navala na sisteme banaka bila je velika - svi su hteli da provere da li su baš oni među prvim srećnicima kojima su uplaćene pare od države. Zbog toga, onlajn i mobilni sistemi mnogih banaka našli su se pod velikim opterećenjem, a neki su zabeležili i zastoj u radu.

Jedna od banaka u našoj zemlji, želeći da izađe u susret korisnicima, ali i da rastereti svoj sistem, klijentima je poslala poruku.

- Ukoliko ste se prijavili za pomoć, banka će vas obavestiti čim bude izvršena uplata na vaš račun SMS porukom koja je besplatna - stoji u obaveštenju.

Podsetimo, rok za prijavu za ovu pomoć države je 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 3 godine

Interesuje me koja su prava za dodelu novcane pomoci od 100 evra za punoletna lica kojima je licna karta istekla pre donosenja zakona o dodeli pomoci odnosno pre vanredne situacije ?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija