• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2020

10:57

UKOLIKO NA JESEN DOĐE DO NOVE KRIZE, SPREMNO ĆEMO JE DOČEKATI! Mali: Država se u vreme vanrednog stanja odgovorno pokazala, ako zatreba, opet će!

Društvo

UKOLIKO NA JESEN DOĐE DO NOVE KRIZE, SPREMNO ĆEMO JE DOČEKATI! Mali: Država se u vreme vanrednog stanja odgovorno pokazala, ako zatreba, opet će!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se, zajedno sa Privrednom komorom Srbije i Zavodom sa statistiku, trenutno sprovodi veliko istraživanje u kome učestvuje više od hiljadu preduzeća, a cilj je da se spremno dočeka eventualna nova kriza

- Veoma ozbiljno smo pristupili tome da do jeseni ili tokom jeseni budemo spremni ukoliko se dogodi neka nova kriza - rekao je Mali gostujući na televiziji Pink.

Naveo je da više od hiljadu preduzeća učestvuje u toj anketi i da je namera da se vidi na koji način je epidemija korona virusa uticala na njih - koji su prema njihovom mišljenju izazovi za budućnost, šta kažu njihovi kupci i dobavljači iz inostranstva, kako bi oni voleli ili misle da treba država da im pomogne u narednom periodu...

- To istraživanje će da bude gotovo do 10. avgusta nakon čega ćemo da sagledamo rezultate kako bismo bili spremni za jesen i eventualnu novu krizu - rekao je Mali.

Naveo je da je protiv proizvoljnih i neodgovornih izjava onih koji govore da će biti milioni nezaposlenih na jesen u Srbiji, da država treba ili ne treba da pomogne... te podsetio da se država odgovorno pokazala tokom korone i izašla sa jakim, sveobuhvatnim programom ekonomskih mera ukupne vrednosti 5,1 milijardu evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija