• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2020

23:40

SRBIJA MEĐU PET ZEMALJA U EVROPI PO BROJU TESTIRANJA! Imamo drugačiju odluku u odnosu na region, IZA NAS I NEMAČKA!

Društvo

SRBIJA MEĐU PET ZEMALJA U EVROPI PO BROJU TESTIRANJA! Imamo drugačiju odluku u odnosu na region, IZA NAS I NEMAČKA!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija danas postala četvrta ili peta zemlja u Evropi po broju testiranih, spram broja stanovnika

- Pretekli smo Nemačku, proporcionalno na 100. 000 stanovnika. Ispred nas su Šavajcarska, Austrija, Luksemburg i još jedna zemlja - rekao je Vučić za RTS.

Istakao je da je Srbija donela drugačiju odluku u odnosu na druge u regionu, Hrvatsku, Bugarsku, jer želi da identifikuje bolest i da se brine za zdravlje i živote ljudi, a ne za političke brojeve i naklonost stanovništva.

- Kada testirate mnogo ljudi, otkrivaćete više bolesnih i mrtvih. Naš cilj i želja je da pokažemo da ogromnim testranjem želimo da sačuvamo i lečimo ljude i da zsuatvljamo tako dalje širenje korone - rekao je Vučić.

Dodao je da država ne štedi novac za borbu protiv korone, pogotovo upravo za PCR testove, jer su najpouzdaniji.

- Srećni smo kada otkrijemo 426 zaraženih, jer će samo u minimalnom broju biti nepažljivi i moći da zarazi nekog drugog. Pokušaćemo da idemo u na veći broj testova, imamo laboratorije, ljude, uako je sistem prenapregnut, da smanjimo broj teških slučajeva - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija