• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.08.2020

08:09

DOKTORKA MARIJA ZDRAVKOVIĆ ima važnu PORUKU za sve koji su PRELEŽALI KORONU, evo o čemu posebno MORATE da vodite računa!

Društvo

DOKTORKA MARIJA ZDRAVKOVIĆ ima važnu PORUKU za sve koji su PRELEŽALI KORONU, evo o čemu posebno MORATE da vodite računa!

Podeli vest

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je u ponedeljak uveče da je u prethodna 24 sata u toj ustanovi pregledano 45 pacijenata, od kojih je svaki četvrti imao indikacije za hospitalno lečenje


To je, kaže, drastičan pad u odnosu na jul kada je dnevno pregledano i po 200 ljudi. Svaki deseti pacijent je na intenzivnoj nezi, rekla je Zdravkovićeva za RTS, navodeći da je najveći broj njih u stabilnom stanju.


Prema njenim rečima, najmlađi pacijent ima 21 godinu, a prosečna starost obolelih je oko 50 godina.

Kada je reč o mogućim posledicama po srce, Zdravkovićeva je rekla da se one javljaju kod "ne malog broja pacijenata".

 

 


"Imamo povratnika, 32 godine, ima kratak dah, tahikardiju. Poruka onima koju si preležali koronu je da izlaskom iz bolnice lečenje nije završeno, nastavlja se terapija koju preporuči lekar na otpusnoj listi. Korona je veliki šok za organizam i treba mu dati mesec-dva da se vrati u ono stanje u kom je bilo i izbegavati drastičnu fizičku aktivnost", poručila je dr Zdravković.

Ističe da su poslednje brojke o toku epidemije lepe vesti za sve nas, ali da nas one moraju motivisati da nastavimo da se pridržavamo mera.

Od kraja juna do sada KBC Bežanijska kosa je zbrinula oko 1.000 kovid pozitivnih pacijenata.

 

BONUS VIDEO:

Dr Ivan Palibrk: Respirator daje šansu plućima da se oporave (Video)

Tiodorović: Početak školske godine prelomni trenutak (Video)

SRPSKI NAUČNICI OTKRIVAJU GENOM VIRUSA! U Kraljevu očekuju odgovore na brojna pitanja o koroni


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija