• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2020

07:43

SRBIJA JEDNA OD NAJBOLJIH U REGIONU, odmah posle Slovenije! Korona bukti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Društvo

SRBIJA JEDNA OD NAJBOLJIH U REGIONU, odmah posle Slovenije! Korona bukti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Podeli vest

Slovenija beleži najmanji broj zaraženih koronavirusom u regionu, odmah iza nje je Srbija, dok, s druge strane, pandemija najveće probleme pravi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a broj obolelih povećava se i u Crnoj Gori


U Sloveniji su potvrđena nova 43 slučaja zaraze korona virusom među 1.708 testiranih, dok je od posledica COVID-19 preminula još jedna osoba.


Broj novih slučajeva je poslednjih dana konstantno između 40 i 50, a od početka pandemije, registrovano je 3.122 obolelih, dok je 135 osoba preminulo. Trenutno je oko 500 aktivnih slucajeva.

U Srbiji je u poslednja 24 sata na koronavirus testirano 7.848 osoba, a njih 77 bilo je pozitivno, pa je Srbija odmah iza Slovenije po najmanjem dnevnom broju zaraženih. Dve osobe preminule su od posledica Kovida-19.

U protekla 24 casa u Bosni i Hercegovini na korona virus testirano je ukupno 1.517 laboratorijskih uzoraka, a korona virus potvrđen je kod 296 osoba.

Od toga, u Federaciji BiH otkriveno je 227, a u Republici Srpskoj 69 novozaraženih. U oba entiteta preminulo je po šest osoba, prenosi Klix.ba.

Foto: AP/Tanjug/Fotoilustracija



U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata ponovo zabeleženo preko 300 slucajeva, tačnije njih 311, dok su dve osobe preminule.

U ovoj zemlji broj novozaraženih je tokom prethodnih dana ponovo u porastu, prenosi B92.

Aktivnih slučajeva je ukupno 2.771, a na bolničkom lecenju nalazi se 285 pacijenata.

Problem u toj zemlji prave i proslave. Od juče su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena 33 nova slucaja zaraze korona virusom i sve te osobe su zaražene na istoj svadbi. Takođe, iz Crkve Presvetog srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu saopšteno je da se jedan član njihove zajednice zarazio korona virusom.

Broj zaraženih raste i u Crnoj Gori. U ovoj zemlji je od 591 analiziranog uzorka potvrdeno 147 slučajeva korona virusa, a od posledica te infekcije preminula je još jedna osoba.

Broj novozaraženih veći je za 37 nego juče. Trenutno je u Crnoj Gori aktivan 1.091 slučaj korona virusa.

U Severnoj Makedoniji umrlo je još pet osoba od korona virusa i registrovano je 127 novih slucajeva te zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja

Ova zemlja ima preko 2.000 aktivnih slučajeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija