• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2020

10:06

ZNALI SMO DA ĆE OVO BITI DUGOTRAJNA BORBA! Gojković: NEMA RAZLOGA ZA PANIKU, ALI MORAMO BITI OPREZNI!

Društvo

ZNALI SMO DA ĆE OVO BITI DUGOTRAJNA BORBA! Gojković: NEMA RAZLOGA ZA PANIKU, ALI MORAMO BITI OPREZNI!

Podeli vest

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković kazao je da se od ranije govorilo o tome da će tokom jeseni i zime biti mnogo problema sa koronavirusom i da se Srbija zbog toga kao država pripremila za zimski period tako što je ojačala svoje kapacitete


On je za tv Pink kazao da od marta meseca Krizni štab postupa u skladu sa aktivnom epidemiološkom situacijom, ali se priprema i za moguće teže scenarije koji mogu da dođu.


- Od početka smo pričali da će ovo biti dugotrajna borba, da neće biti nimalo lako ni za koga u svetu, pa ni za nas - rekao je Gojković.

On je naglasio da je kompletna Arena pretvorena u kovid bolnicu i da se na tome radilo tri, cetiri meseca...

- Pripremano je maksimalno povećanje kapaciteta i opreme. Tokom prethodnih meseci smo puno naučili - kazao je Gojković.

On je naveo da je u ovom trenutku stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno zbog pojave virusa u svim vojvodanskim upravnim okruzima.

- Brojke novozaraženih na dnevnom nivou su mnogo manje nego u centralnoj Srbiji, pogotovo u Beogradu - naveo je Gojković i dodao da je ponosan na sve građane Vojvodine.

Gojković je rekao da gradani treba da shvate u kakvoj se situaciji nalazi naše okruženje, a u kakvoj mi.

- Moramo biti, to nije razlog za paniku i strah, moramo biti izuzetno oprezni i postupati po onom što kaže struka i nauka - istakao je Gojković.

Duška Ignjatović, nacelnica Klinike za anesteziologiju i reumatologiju KBC Dragiša Mišovic, rekla je da je ova bolnica prvog dana postala kovid centar i da je to bila veoma brza reorganizacija.

- Od starta smo bili odredeni da primamo najteže pacijente iz Beograda i cele Srbije... Sada imamo jedno veliko iskustvo, preko 2.000 pacijenata je prošlo kroz našu kucu - rekla je Ignjatović.

Kako je navela, ova bolnica se 1. oktobra vratila na normalan režim rada, što se zbog rasta broja zaraženih koronavirusom može promeniti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija