• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

07.11.2020

14:09

MESTO U SRBIJI U KOJEM KORONA DIVLJA Zaraženo više od pola korisnika doma za stare, NA SNAZI VANREDNA SITUACIJA, VEČERAS DEZINFEKCIJA ULICA

Društvo

MESTO U SRBIJI U KOJEM KORONA DIVLJA Zaraženo više od pola korisnika doma za stare, NA SNAZI VANREDNA SITUACIJA, VEČERAS DEZINFEKCIJA ULICA

Podeli vest

Novo žarište koronavirusa je u Kladovu, u Domu za stara lica "Topalović". Od 79 korisnika kovidom 19 je zaraženo njih 48, kao i devetoro zaposlenih. Danas nema novih slučajeva.

Štićenici i zaposleni odmah su testirani kada su primećeni prvi simptomi, a dom je u karantinu do 17. novembra. U domu su napravljene narandžasta i crvena zona gde su smešteni štićenici sa lakšom i težom kliničkom slikom, dok su zaposleni koji su bili pozitivni na kovid 19 u kućnoj izolaciji.

"Primenjuju se sve epidemiološke mere, dezinfikuju se kompletno hodnici, sobe, po pet-šest puta dnevno. Osoblje koje je ostalo tu koje nije zaraženo nosi uniforme, dezinfikuje ruke, imaju skafandere, maske i vizire", kaže Nemanja Partenijević, direktor Doma za stara lica "Topalović".

Korisnicima doma se svakodnevno pruža odgovarajuća nega i prate se uputstva epidemiologa i kompletnog lekarskog tima iz kladovske bolnice.

"Mi se nadamo da će to sve da bude dobro. Ono što je naša obaveza da pokušamo da ljude koji su dobrog opšteg stanja zadržimo u domu, da ih redovno svakodnevno gledamo, a da pacijente koji se budu komplikovali izdvojimo i pošaljemo na tercijarni nivo", objašnjava dr Borislav Petrović, v. d. direktora kladovske bolnice.

Iz Štaba za vanredne situacije kažu da se sprovode pojačane mere prema odlukama Vlade Srbije i Kriznog štaba.

"Uveli smo vanrednu situaciju na teritoriji opštine Kladovo, što znači da će svi ugostiteljski objekti raditi do 21 sat, naravno uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije. Od večeras kreće sa dezinfekcijom svih ulica i svih javnih površina gde se okuplja veći broj ljudi", ističe Saša Nikolić, predsednik Opštine Kladovo.

Od početka pandemije u kladovskom kraju koronavirusom je zaraženo 225 osoba, a oporavilo se 155 lica, dok je od posledica infekcije troje ljudi preminulo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija