• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

29.12.2020

10:00

DECA MOGU DA IMAJU OPASAN POSTKOVID SINDROM, A DA NI NE ZNAJU DA SU ZARAŽENA! Doktorka iz bolnice "Dragiša Mišović":  Analize pokazale DRAMATIČNE PROMENE

Društvo

DECA MOGU DA IMAJU OPASAN POSTKOVID SINDROM, A DA NI NE ZNAJU DA SU ZARAŽENA! Doktorka iz bolnice "Dragiša Mišović": Analize pokazale DRAMATIČNE PROMENE

Podeli vest

Od početka epidemije virusa korona u KBC Dragiša Mišović lečeno je oko 600 dece od kovida 19, kaže Olivera Ostojić načelnica Dečje bolnice u Mišoviću i dodaje da je oko desetoro dece imalo postkovid sindrom.

Ona je za TV Pink navela da su kod njih lečena deca sa poskovid multisistemskim zapaljenskim sindromom, koja prethodno nisu znala da su zaražena ili su imali blagu kliničku sliku.

"Kada smo toj deci uradili serologiju videlo se da imaju antitela, što znači da su imali kovid 19. Ta deca su dolazila sa teškim zapaljenskim sindromom, sa laboratorijskim analizama koje su slične takozvanoj citokinskoj oluji, sa ozbiljnim promenama na skeneru i rentgenu pluća", pojasnila je ona.

Napominje da su to bila uglavnom deca srednjoškolskog uzrasta, da su oni dobro reagovali na terapiju koja se daje i odraslima na bolničkom lečenju zbog kovid 19 (kiseonik, antibiotici).

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 



"Oni su za razliku od odraslih brže regovali na terapiju, brže se oporavili i njihov boravak nije trajao tako dugo u bolnici, za desetak dana su izašli iz bolnice", navela je ona.

Napominje da je od početka epidemije kroz prijemnu ambulanu Dečje bolnice u Mišoviću prošlo 1.600 -1.700 dece, gde su im dodatno rađene laboratorijske i rendgenske analize.

"Nakon trijaže 600 dece je bolnički lečeno, jer je većina njih imala upalu pluća. Uglavnom su to bila veća deca. Manja deca predškolskog i ranog školskog uzrasta i bebe su imali blage kliničke slike", navela je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Doktor Tiodorović: U januaru bi mogao da nas sačeka ŽESTOK UDAR, a to zavisi samo od jedne stvari! Evo kada se očekuje povratak normalnom životu
Društvo

Doktor Tiodorović: U januaru bi mogao da nas sačeka ŽESTOK UDAR, a to zavisi samo od jedne stvari! Evo kada se očekuje povratak normalnom životu

Profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, kazao je jutros da juče na sednici nije bilo neslaganja oko mera za novogodišnje praznike. Izrazio je bojazan za privatne žurke, koje će biti organizovane za doček i pozvao sve da budu svesni da će i oni doći na red, a pitanje je da li će imati mesta u bolnicama. Tada je izneo i podatak da nam je umrla devojka koja je 1993. godište

29.12.2020

09:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija