• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2021

08:13

DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE Na snazi upozorenje RHMZ, meteorolog UPOZORAVA DA ĆEMO PORED KIŠE I SNEGA IMATI JOŠ JEDNU NERPIJATNU POJAVU

Društvo

DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE Na snazi upozorenje RHMZ, meteorolog UPOZORAVA DA ĆEMO PORED KIŠE I SNEGA IMATI JOŠ JEDNU NERPIJATNU POJAVU

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jako zahlađenje koje danas stiže u Srbiju.

- Pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima jako zahlađenje i prelazak kiše u sneg, ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni. Posle podne na severu i zapadu, a uveče i tokom noći u svim krajevima prestanak snega. Temperatura u toku dana u značajnom padu, posle podne i uveče u većini mesta, a tokom noći i na jugu Srbije ispod 0 °C  - stoji na sajtu RHMZ, i dodaje se da će od petka biti ledeni dani.

- Ujutru umeren, ponegde i jak mraz, a dnevna temperatura od -5 do 0 °C . Očekuje se pojava poledice. Povremeno će padati slab sneg i to na jugu i jugozapadu zemlje.

I meteorolog Đorđe Đurić najavio je da nam danas stiže jako zahlađenje.


- U Srbiji u četvrtak jako zahlađenje. Biće oblačno sa kišom, na severu i na planinama sa snegom. Duvaće jak, na udare i olujni severozapadni vetar. Kiša će tokom dana i do večeri i u ostalim predelima Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg. Maksimalna temperatura očekuje se u toku jutra i prepodneva i biće od -1°C na severozapadu Srbije do 12°C na jugoistoku Srbije, tokom dana i u ostalim predelima u osetnijem padu. U toku večeri na severozapadu prestanak padavina i delimično razvedravanje - napisao je on i precizirao:

Foto: Tanjug

U nekim delovima Srbije padaće i sneg

- U Beogradu u četvrtak jako zahlađenje sa kišom, koja će tokom dana uz dalji pad temperature vrlo brzo preći u susnežicu i vlažan sneg. Duvaće jak, na udare i olujni severozapadni vetar. Maksimalna temperatura očekuje se u toku jutra i biće 7°C. Tokom dana temperatura u padu na oko 0°C. U toku večeri i noći prestanak padavina i delimično razvedravanje.

On navodi da nas u petak, za vikend i početkom sledeće sedmice čekaju ledeni dani, uz temperature ispod 0°C, samo će na severu i istoku u nedelju i ponedeljak temperature biti nešto iznad 0°C.

- U petak u većini predela suvo, samo još ponegde sa slabim snegom. U subotu suvo sa sunčanim intervalima, a sneg se očekuje samo na jugu Srbije. U nedelju i u ponedeljak na severu i istoku Srbije suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim predelima oblačno, povremeno sa snegom, naročito u južnim i centralnim predelima Srbije. Duvaće pojačan severni vetar.
U Beogradu narednih dana ledeni dani, uz temperature do 0°C, samo će u nedelju biti do 1°C. Očekuje se uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, uz pojačan severni vetar - rekao je Đurić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija