• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PRESSSERBIA.COM/DIMMI.AT/KOSMO

16.02.2021

17:21

USPEH JE NJEGOVO DRUGO IME: KRENUO OD NULE, PA STVORIO IMPERIJU!

Društvo

USPEH JE NJEGOVO DRUGO IME: KRENUO OD NULE, PA STVORIO IMPERIJU!

Podeli vest

Iako su retkost, ovakvi primeri mogu poslužiti kao šabloni za karijeru kakva vas može dovesti do poslovnog pijedestala! Po ovom šablonu kroz život je koračao Alexander Dimmi i stigao do vrha, a o njegovim uspesima danas bruji Austrija, ali i ostatak Evrope

Austrijanac srpskog porekla u Beč je došao iz malog srpskog mesta kao četrnaestogodišnjak sa nekoliko ličnih stvari, u malim patikama, ali sa velikim snovima i planovima kojima će iste ostvariti.

Dimmi se školovao i kovao poslovne planove, a novac je počeo da stiže, polako ali sigurno. Kompanija koju je osnovao imala je troje zaposlenih da bi za kratko vreme krenula da se razvija i to vrtoglavom brzinom. Od samog početka, rame uz rame sa Dimmijem stali su sestra Slobodanka Jordaković i dugogodišnji prijatelj Robert Kletzander, današnji Dimmijevi zamenici.

Foto: PRESSSERBIA.COM/DIMMI.AT/KOSMO

Danas kompanija Hausbetreuung DIMMI GmbH upošljava više stotina ljudi, mahom sa prostora bivše Jugoslavije i slovi za najuspešniju privatnu komunalnu kompaniju u Austriji.

Na više hiljada stambenih i poslovnih objekata u Austriji danas stoje pločice sa logotipom ove kompanije, a iste podrazumevaju da se o čistoći tih objekata brine upravo Dimmijeva kompanija. O njegovim poslovnim uspesima priča se od istoka do zapada, a afinitete prema poslu već pokazuju i njegovi sinovi, jednojajčani blizanci Maximilian i Sebastian.

Pored profesionalne karijere ima i hobi kome posvećuje isto toliko ljubavi i kako sam kaže, muzika je njegova prva ljubav. Iza sebe ima nekoliko veoma uspešnih albuma, visoko-budžetne spotove sa višemilionskim pregledima, brojne fanove, ali i neraskidiva estradna prijateljstva.

Foto: PRESSSERBIA.COM/DIMMI.AT/KOSMO

Dimmijevi najbolji prijatelji su folk zvezda Dragana Mirković i njen suprug, biznismen Toni Bijelić, a velika prijateljica mu je i Mira Škorić sa kojom je snimio mega-popularnu pesmu “Boli, boli sve”.

Foto: PRESSSERBIA.COM/DIMMI.AT/KOSMO

Životni moto Alexandra Dimmija ne glasi preko trnja do zvezda, iako je njegov put do uspeha bio popirlično trnovit, Alexander voli da kaže – trudom i radom do zvezda, toga se ceo život pridržava.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija