• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2021

17:24

SRBI IMAJU PARA! KUPUJU NEKRETNINE I TO U KEŠU! Dok ekonomije najjačih zemalja pucaju po šavovima, naša zemlja koronu kao da ne oseća! U odnosu na februar prošle godine...

Društvo

SRBI IMAJU PARA! KUPUJU NEKRETNINE I TO U KEŠU! Dok ekonomije najjačih zemalja pucaju po šavovima, naša zemlja koronu kao da ne oseća! U odnosu na februar prošle godine...

Podeli vest

Republičkom geodetskom zavodu je u februaru ove godine dostavljeno 11.670 ugovora o prometu nepokretnosti, što je za 17,6 odsto više u odnosu na januar i 10,9 odsto više u odnosu na februar prošle godine, saopštio je staj zavod

Dominantan način plaćanja u prometu nepokretnosti u februaru 2021. godine bio je gotovinski i to u 85 odsto realizovanih prometa.

Količina novca na tržištu u februaru 2021. godine na nivou Srbije iznosila je oko 401,2 miliona evra, pri čemu je tržište nepokretnosti u Gradu Beogradu činilo udeo od 49 odsto.

Na nivou većih gradova, najveće povećanje u obimu prometa u februaru 2021. u odnosu na prethodni mesec bilo je u Kragujevcu - 57,6 odsto, zatim u Beogradu - 25 odsto, Nišu - 22,8 odsto i Novom Sadu - 22,2 odsto.

Kako je saopšteno, u odnosu na januar 2021. godine, obim prometa u februaru 2021. na nivou Republike bio je veći za 22,4 odsto, a porast od preko 20 odsto zabeležen je u svim regionima i u Beogradu je iznosio 25 odsto, u južnoj i istočnoj Srbiji 24,8 odsto, Šumadiji i zapadnoj Srbiji 21,7 odsto i Vojvodini 20,3 odsto.

U februaru 2021. godine zabeležen je porast učešća finansiranja prometa stanova iz kreditnih sredstava za šest odsto u odnosu na februar 2020. godine.

U poređenju sa februarom 2020. godine, promet zemljišta povećan je za 22,5 odsto, pri čemu je obim prometa građevinskog zemljišta povećan za 54 odsto, a poljoprivrednog smanjen za 5,7 odsto.

U odnosu na januar 2021. godine promet zemljišta je veći za 28,5 odsto, pri čemu je promet građevinskog zemljišta veći za 29,6 odsto, a poljoprivrednog za 23,2 odsto.

Broj prometa u februaru 2021. u odnosu na februar 2020. godine na nivou Republike bio je veći za 15,9 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 3 godine

Država obećala rat mafiji i kriminalcima i onima koji su utajili porez i na nelegalan način stekli novac . Pokušavaju da peru pare preko stAnova , placeva i auto placeva . Svi koji su kupili nekretnine u kešu mora se proveriti poreklo a oni koji su primili keš da li su platili porez na njega .

dusan183

pre 3 godine

Stanove kupuju lopovi i kriminalci pošteni radnici sa platom od 500 evra gledaju da prežive.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17