• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.03.2021

23:06

OD SUTRA BEZ PCR TESTA U HRVATSKU mogu vakcinisani i sa ruskom i kineskom vakcinom

Društvo

OD SUTRA BEZ PCR TESTA U HRVATSKU mogu vakcinisani i sa ruskom i kineskom vakcinom

Podeli vest

Od četvrtka za ulazak u Hrvatsku neće biti potreban negativan PCR test onima koji su vakcinisani s obe doze vakcine, uključujući i kinesku i rusku.

Bez testa će ulaziti i oni koji su preležali kovid u poslednjih šest meseci, ali i koji imaju brzi antigenski test priznat u EU.

Ovo je najavio Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, na konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite.

- Na nivou EU zasad nema zaključka o vakcinama koje nisu registrovane unutar EU - kazao je Božinović. - Kad dođe na dnevni red, zauzeće se zajednički stav i onda ćemo se mi prilagoditi toj odluci. Dotad, što se Hrvatske tiče, za nas je bitno da je vakcina, i ruska i kineska, od onih koje se upotrebljavaju.

Prema rečima Krunoslava Cepaka, direktora Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Hrvatske, dat je rok od 14 dana posle druge doze, bilo koje vakcine, za prelazak granice. Toliko je potrebno da vakcina razvije maksimalan imunitet koji ostaje stabilan.

Svi ostali moraće da imaju negativan PCR test, a novo je da će se priznavati jedan od antigenskih testova priznatih u EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija