• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2021

07:33

OD DANAS SU TRŽNI CENTRI OTVORENI! Radno vreme od 6 do 22 časa, ali POSTOJE I OGRANIČENJA!

Društvo

OD DANAS SU TRŽNI CENTRI OTVORENI! Radno vreme od 6 do 22 časa, ali POSTOJE I OGRANIČENJA!

Podeli vest

Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 6 do 22 časa, navodi se u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara koja je objavljena u Službenom glasniku


Kako je precizirano, rad je i dalje zabrenjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.


U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.

Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.

Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmete koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.

Foto: Pixabay


U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.

Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22.00, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.

Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i laoboratorije iz oblastimedicine, stomatologije i veterine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KOLIKO SMO BLIZU KOLEKTIVNOG IMUNITETA koji će nam doneti normalniji život? Ovo je "MAGIČNA" BROJKA koju treba da dostignemo!
Društvo

KOLIKO SMO BLIZU KOLEKTIVNOG IMUNITETA koji će nam doneti normalniji život? Ovo je "MAGIČNA" BROJKA koju treba da dostignemo!

Trenutnim tempom vakcinacije željeni kolektivni imunitet iznad 60 odsto dostignućemo krajem maja kada se očekuje da epidemiološke mere budu u velikoj meri relaksirane, a ekonomija vraćena u koliko-toliko normalan život.. Ipak, to ne znači da nećemo više nositi maske jer ćemo i dalje, istina u znatno manjem broju, imati zaražene i umrle od Covida 19, najavljuju i upozoravaju epidemiolozi i virusolozi

07.04.2021

22:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija