• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

22.04.2021

13:31

KINESKA VAKCINA SPAS OD HOSPITALIZACIJE! Sinofarm garancija ako dobijete koronu da nećete završiti u bolnici

Društvo

KINESKA VAKCINA SPAS OD HOSPITALIZACIJE! Sinofarm garancija ako dobijete koronu da nećete završiti u bolnici

Podeli vest

Naučna studija sprovedena u Abu Dabiju pokazala je da je kineska vakcina Sinofarm u 90 odsto slučajeva bila efikasna zaštita, da ljudi koji su se posle vakcine zarazili koronom, ne završe u bolnici, piše The National

Vlasti su saopštile da je istraživanje utvrdilo značajan pad novoinficarinih posle revakcinacije.

Studija koju je sproveo Centar za javno zdravlje Abu Dabija otkrila je da velika većina zaraženih nakon vakcinacije Sinofarmom ima blage simptome i nije im potrebno lečenje u bolnici.

Imunitet protiv koronavirusa najbolje se postiže vakcinacijom i pridržavanjem mera predostrožnosti osmišljenih da ograniče širenje virusa, rekli su istraživači. Studija je takođe utvrdila da imunitet nije zagarantovan nakon infekcije.

Istraživači su rekli da je korona kao začarani krug. Rizik od zaraze virusom povećava kako virus mutira, a šanse da virus mutira povećavaju se njegovim širenjem. Takođe postoji mogućnost da infekcija dovede do dugoročnih zdravstvenih komplikacija.

Studija je otkrila da post-kovid sindrom, poznat i kao dugi kovid, "može biti koban po neke starije građane, ljude sa hroničnim bolestima, pa čak i na zdrave pojedince".

- Komplikacije uključuju oštećenje više organa, krvne ugruške i druge komplikacije koje mogu zahtevati dugotrajnu medicinsku pomoć - saopštila je kancelarija za medije.

UAE ima za cilj povećanje kapaciteta vakcinacije kako bi pomogli stanovništvu da stekne imunitet.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VAŽNO ZA SVE KOJI SU PRIMILI KINESKU VAKCINU! Objavljeni novi podaci!
Društvo

VAŽNO ZA SVE KOJI SU PRIMILI KINESKU VAKCINU! Objavljeni novi podaci!

Vakcina protiv korona virusa kineske kompanije Sinofarm za 93 odsto smanjuje mogućnost da osoba zaražena korona virusom završi u bolnici, a za 95 odsto smanjuje rizik od smeštanja na intenzivnu negu, pokazuju rezultati studije sprovedene u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Abu Dabiju

19.04.2021

19:51

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17