• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2021

16:26

NISMO UČESTVOVALI U TESTIRANJU VAKCINA! Vučić jednom rečenicom zapušio usta antivakserima!

Društvo

NISMO UČESTVOVALI U TESTIRANJU VAKCINA! Vučić jednom rečenicom zapušio usta antivakserima!

Podeli vest

Nismo učestvovali u testiranju kineskih ili bilo kojih drugih vakcina, već smo sve kupili nakon što su prošle sve faze testiranja, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je, u razgovoru sa predstavnicima Atlantskog saveta, kazao da ne veruje da je ono što je uradio tim na koji je ponosan, a čiji je on deo, nešto ogromno istorijsko, iako je naša zemlja svojim naprima dobila više vakcina od ostalih. Rekao je da je Srbija kupila i dobila sve vakcine nakon što su prošle sve faze testiranja, podsetivši da je prvi aranžman postignut sa Fajzerom.

"Oni su tačni u isporuci kao švajcarski sat. Uvek isporučuju kao što smo se dogovorili i zadovoljan sam time", objasnio je Vučić.

Podsetio je da je Srbija dobila i velike isporuke vakcina iz Kine, AstraZeneka, kao i Sputnjik iz Rusije.
Dogovor s Modernom

Nedavno, ukazao je, postignut je dogovor i sa Modernom o njihovoj vakcini protiv korone, koje će u Srbiju stići krajem oktobra.

Naglasio je da se u nabavci vakcina Srbija nije ponašala geopolitički, već samo imajući u vidu spašavanje ljudskih života, te ga, dodaje, ne interesuju kritike s tim u vezi.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vučić razgovarao sa predstavnicima Atlantskog saveta!


Istakao je da ne oseća nikakve nacionalističke tendencije, i da mu je najvažnije očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i da Srbija podržava svoje susede. S tim u vezi je podsetio da ne odgovara na uvrede iz drugih delova regiona. Vučić je istakao da je uspeh Srbije u nabavci vakcina vezan za uspehe u ekonomiji. Podsetio je da je Srbija po rastu druga u Evropi, i da MMF prognozira Srbiji rast od pet odsto za tekuću godinu, dok su domaća predviđanja između 6 i 6,5 odsto rasta BDP-a.

Takođe uspeh vakcinacije se oslanja, kaže, i na brzo sprovođenje digitalizacije, dodajući da je posebno ponosan na naše programere koji su odradili odličan posao.

Jačanje ekonomije Srbije

Snaženju ekonomije Srbije, dodao je, doprinele su i direktne strane investicije, a podsetio je da je prošle godine Srbija privukla skoro 70 odsto svih investicija u regionu.

To, dodaje, je najvažniji stub našeg privrednog rasta, pored veće javne potrošnje. Ukazao je da je javni dug na nivou koji je manji od 60 odsto, u čemu je za 80 odsto članica EU bolja.

"Ti dobri rezultati su postignuti reformama pokrenutim 2014.i 2015.", objasnio je on dodajući da je ponosan i što je Srbija mogla da pomogne i regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sanja

pre 3 godine

Sve vakcine su bezbedne i sigurne po ljudske zivote. Da je tako, Vucic je pokazao licnim primerom i bukvalno je tako zapusio usta onima koji svasta pricaju za vakcine. Vakcine su zivot!

Ivana

pre 3 godine

Naravno da Srbija nije učestvovala u testiranju jer nam akreditovanih laboratorija, to su oni laboratorije koje su potrebne za našu državu. Srbija je na pravom putu razvoja.

Marina

pre 3 godine

Srbija je jedina zemlja koja ima veliki izbor vakcina,a to je sve zahvaljujući predsedniku Vučiću koji se bori i kome je stalo do zdravlja građana

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17