• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.04.2021

09:13

JEDINSTVENI IZGLED LETELICE! Ana Brnabić ispratila NOVI AVION ER SRBIJE NA PRVI LET ZA NJUJORK! Foto/Video

Društvo

JEDINSTVENI IZGLED LETELICE! Ana Brnabić ispratila NOVI AVION ER SRBIJE NA PRVI LET ZA NJUJORK! Foto/Video

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je svečanom ispraćaju novog aviona "Er Srbije" na prvi let za Njujork, na aerodromu "Nikola Tesla"
9.20 - Obraćanje premijerke Brnabić

- Ponosimo se Er Srbijom, i veoma smo zahvalni na svemu. Er Srbija vratila je 2020. godine oko 10.000 građana Srbije koji su bili zaglavljeni širom sveta, kada su ostali zaglavljeni zbog prekida saobraćaja. Da nismo imali nacionalnu kompaniju, ne znam kako bismo to mogli da uradimo. Er Srbija je pomagala i stranim državljanima, i tako stvarala sjajnu sliku o Srbiji. 

Kaže da je Er Srbija uvek bila tu, danonoćno, vikendom, da preveze putnike, vakcine, opremu, respiratore.

- Želim takođe da vam zahvalim na svim "kargo" netovima, kojima ste dovezli i vakcine i svu medicinsku opremu u Srbiju - rekla je premijerka.

- Danas neću pričati o ekonomskim i turističkim benefitima, već samo o tome koliko je našoj zemlji Er Srbija značila tokom 2020, a znači i dalje. Ne samo Vladi Srbije, već građanima, lekarima... - navela je Ana Brnabić.

Foto: Tanjug

Novi "erbas A330-200" sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj.

Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni, saopšteno je ranije iz "Er Srbije".

Foto: Tanjug

Proizveden 2008. godine, novi avion je godinu dana mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti "Er Srbije", a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija "Aeroflot".

Avion će u srpskom registru vazduhoplova biti upisan kao YU-ARB, a za razliku od prvog "erbasa A330" YU-ARA, koji je koristio "Dženeral elektrikove CF6" motore, novi avion ima "Rols-Rojsove" pogonske jedinice.

Najnovije pojačanje u floti nacionalnog avio-prevoznika imaće konfiguraciju sa 21 sedištem u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Prvi A330 YU-ARA koji je srpski avio-prevoznik iznajmljivao, u vlasništvu je "Etihad ervejza".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija