• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Aleksandar Crnomarković

06.05.2021

13:04

SVEDOK DOKAZAO RADOŠEVU NEVINOST! U Ivanjici održano ročište zbog nesreće u namenskoj

Društvo

SVEDOK DOKAZAO RADOŠEVU NEVINOST! U Ivanjici održano ročište zbog nesreće u namenskoj

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Ivanjici juče je održano ročište na suđenju zbog nesreće u Namenskoj industriji u Lučanima, kada su 14. jula 2017. usled požara život izgubila dva radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović

U Osnovnom sudu u Ivanjici juče je održano ročište na suđenju zbog nesreće u Namenskoj industriji u Lučanima kada su 14.jula 2017. usled tehnološkog požara život izgubila dva radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović!

Na ročištu koje je trajalo gotovo četiri sata svedočio je bivši radnike ove fabrike Marko Mitrović, koji je pokušao da krivicu za ovu nesreću prebaci na direktora fabrike Radoša Milovanovića. Ali je njegov nemušt i kontradiktoran iskaz samo potvrdio da prvi čovek Namenske nikako nije mogao biti odgovoran za požar u kome su stradali Milomir i Milojko.

Mitrović, koji je fabriku napustio nakon što mu je istekao ugovor, je tokom svog iskaza i prilikom unakrsnog ispitivanja od strane advokata odbrane potvrdio da nesrećni preminuli radnici nisu nosili svu odgovarajuću opremu, da su natovarili mnogo više buradi sa barutom nego što je dozvoljeno i da je vozilo bilo parkirano na sama vrata radionice što je strogo zabranjeno naredbom koju je sam direktor doneo 2015.

Svedok, iako tvrdi da je bio jedini očevidac, nije želeo da izjavi da je stradalom Milomiru ispalo bure sa eksplozivom usled čega je i došlo do požara, ali je na pitanje Milovanovićevih branilaca ipak priznao da su određeni ljudi to videli i preneli rukovodstvu firme.

Sve ovo dodatno potvrđuje da se ovde radi o klasičnoj opozionoj političkoj hajci na prvog čoveka jedne od najuspešnjih fabrika u zemlji koja zapošljava 1.350 ljudi, izdržava više od 1.000 porodica i od koje u velikoj meri zavise Lučani, Požega, Ivanjica, Arilje, Užice i ostala mesta u ovom kraju.

Ove činjenice dodatno potkrepljuje armosfera linča koja je dočekala i ekipu Informera u sudu u Ivanjici kada su našeg novinara u pauzi suđenja bukvalno opkolili otac i sestra pokojnog Milivojevića dok  njihov advokat, bivši član demokratske stranke Vladimir Todorić nije propustio priliku da u prolazu izvređa naš list.

Advokat odbrane Miroljub Jovičić nam je nakon suđenja rekao da se iskaz svedoka na sudu ne poklapa sa onim što je samo godinu dan nakon nesreće izjavio u Tužilaštvu.

- Sasvim je jasno da je ovo politički progon Radoša Milovanovića jer je "ispod njega" bilo najmanje deset rukovodilaca koji su trebali da provere da li je Milomir poštovao mere bezbednosti na radu. Tokom ovog ispitivanja smo videli da svedok, verovatno ljut što više nije radnik fabrike, pokušava na sve načine da pobije svoju prvobitnu izjavu u Tužilaštvu i optuži generalnog direktora. Ali mu to nikako nije pošlo za rukom, jer je konstantno davao kontradiktorne izjave. U svom svedočenju nije mogao da negira nepoštovanje mera od strane preminulog radnika kao i činjenicu da je direktor Milovanović 2015. doneo naredbu sa šest obavezujućih mera koje su radnici morali da poštuju, a njihovi nadređeni da kontrolišu - jasan je bio Jovičić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milomirov otac poziva na demonstracije u Lučanima

Pored toga što već nekoliko puta napada Radoša Milovanovića i što je ovaj put nasrnuo i na našu ekipu otac preminulog Milomira, Milovan Milivojević ovaj put je otišao korak dalje i nakon ročišta pozvao sve da dođu u Lučane i pomognu mu da nasilno prinudi sud da donese odluku u njegovu korist.

- Ovo suđenje traje predugo i molim sve građane Srbije bilo da su za poziciju ili opoziciju da dođu u Lučane i zajedno sa mnom naprave pritisak na sud da se presuda što pre donese - u euforiji je novinarima rekao Milovan. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija