• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

15.05.2021

21:31

SKANDAL! DA LI OVAJ ČOVEK VLADA SRPSKIM PRAVOSUĐEM?! Prvi osnovni sud priznao Šolakovu 'fantomsku presudu'! Naložio Informeru, Pinku i Studiju B da plate kaznu bez suđenja!?!

Društvo

SKANDAL! DA LI OVAJ ČOVEK VLADA SRPSKIM PRAVOSUĐEM?! Prvi osnovni sud priznao Šolakovu 'fantomsku presudu'! Naložio Informeru, Pinku i Studiju B da plate kaznu bez suđenja!?!

Podeli vest

Vlasnik SBB, tajkun Dragan Šolak zloupotrebio je sud u Švajcarskoj kako bi se obračunao sa Informerom, TV Pinkom i Studiom B, a u tome mu je pomogao i Prvi osnovni sud u Beogradu!

Šolak je u sudu u Cirihu podneo tužbu protiv Informera, našeg glavnog urednika Dragana J. Vučićevića, Pinka i Studija B zato što smo izveštavali o njegovim sumnjivim poslovima. Iako niko od tuženih nije primio nikakvu tužbu, ni poziv za sud, niti presudu (!?!), 28. septembra prošle godine TV N1, "Danas" i mediji pod kontrolom Šolaka i Đilasa objavili su da je tajkun dobio spor!?!
 

I onda, ponovo bez ikakvog pozivanja ili obaveštavanja tuženih, Prvi osnovni sud u Beogradu 18. decembra 2020. daleko od očiju javnosti doneo je rešenje kojim priznaje fantomsku presudu švajcarskog suda!?! Tom presudom srpskim medijima je naloženo da se određeni tekstovi o Šolaku izbrišu sa sajtova i zabranjuje se dalje pisanje o njemu pod pretnjom mandatne kazne od 220.000 dinara!?!

Najstrašnija zloupotreba

Šolak je zloupotrebio sud u Švajcarskoj, a sud u Beogradu iz nejasnih razloga to podržava
Boris Bogdanović, advokat Informera


Informerovi advokati su od srpskog suda tražili kopiju presude iz Švajcarske, ali je to ignorisano, a rečeno nam je da je Šolak pokrenuo i drugi postupak za naplatu naknade štete!?!


Žalba Informerovih advokata na rešenje suda u Beogradu usvojena je i ono je ukinuto, ali to nije sprečilo sud da nam 13. maja 2021. uputi drugo rešenje (navodno doneto još 4. januara, tri meseca ranije!?!) po kojem Vučićević, Informer, Pink i Studio B moraju Šolaku da isplate po 2.000 švajcarskih franaka, kao i 8.527 plus 9.600 švajcarskih franaka za troškove postupka u Švajcarskoj, ali i 62.229 dinara za troškove postupka u Srbiji!?! Pre ovog rešenja sud nam nije dostavio nikakvu presudu iz Švajcarske!?!
- Dragan Šolak je kao švajcarski državljanin tužio srpske medije koji nisu ni u kakvoj vezi sa Švajcarskom. Tuženima uopšte nije bilo omogućeno da u učestvuju u parnici. Da bi se u Srbiji prinudno izvršavala strana presuda, nju mora da prizna sud, koji je dužan da pre odluke omogući tuženom da se izjasni. Sud u Beogradu to nije učinio! Zato je prvo rešenje ukinuto, a za drugo se čeka odluka o žalbi, što ipak ne odlaže naplatu onoga što Šolak traži. Vlasnik SBB zloupotrebio je sud u Švajcarskoj, a sud u Beogradu se iz nejasnih razloga nadovezao na nezakonit proces u Cirihu i tako prekršio prava tuženih - upozorava Boris Bogdanović, advokat Informera.
 

Vučićević: Jako opasno za sve

Srpske sudove u dobrom delu kontroliše "žuta banda", pa onda zato imamo ovakve odluke koje su očigledno doneli kadrovi postavljeni i izabrani po dosovskoj partijskoj liniji, upozorio je juče glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

- Informer, Pink i Studio B su osuđeni bez elementarnog prava na bilo kakvu odbranu! Kao u nacističkoj Nemačkoj! Nama i našim advokatima nikakva presuda nikada nije dostavljena, a Prvi osnovni sud nam prinudno naplaćuje nekakve kazne po toj "presudi" koju je doneo sud iz Ciriha koji je apsolutno nenadležan za srpske medije! Neverovatno ali istinito. I jako opasno! Ako im ovo prođe, onda sutra neki tajkun iz Albanije, Hrvatske ili SAD može u svojoj zemlji da isposluje "presudu" kojom će mediji ili druge firme u Srbiji da budu "osuđeni" na milion ili deset ili sto miliona evra! I onda šta? Zar će onda srpski sudovi da usvajaju takve presude?! Da gase srpske medije, ali i sve druge firme na osnovu apsolutno nezakonitih presuda?! - pita Vučićević, koji kaže da će se na "Šolakovu fantomsku presudu" žaliti do najviših mogućih pravnih instanci i u Srbiji i u svetu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 2 godine

Pitanje - pod čijom je jurisdikcijom Prvi osnovni sud u Beogradu - Srbije ili Švajcarske. Vreme je da se srpsko pravosuđe očisti od kadrova koji rade pod političkim direktivama tajkuna, stranaca i bivšeg režima.

milan

pre 2 godine

Fecesi Zvalavog, sledeci put nemojte lagati pa nece biti sankcija!

petar

pre 2 godine

Najveće zlo koje funkcioniše iz senke, tiho, podmuklo, perfidno, pokvareno i neznam kako još, u Srbiji jeste naše pravosudje. Svi su uigrani, jer su stvorili takav sistem delovanja, da im niko nikada ništa ne može.

Mapko

pre 2 godine

Ova odluka se rusi u Strazbur, pa da vidimo da li ce sudije pod kontrolom zute kleptopartije nastaviti, em treba licna optuzba protiv sudije koji su ilegalno i protivustavno krsili zakone ove zemlje.

Bezimeni

pre 2 godine

Ako je sve ovo istinito,onda je u Srbiji sudstvo odavno uskladjeno sa Evropskim standardima! Zastrašujuće je koliko je sudstvo "nezavisno"!

Rade R

pre 2 godine

Jeste kod nas nezavisno sudstvo, ali od naše države! A ni slučajno nije nezavisno od tajkuna bivšeg DOS-a i stranih ambasada! Oni su deo duboke države, i to pod hitno treba razmontirati i napraviti sudstvo koje će raditi u interesu države Srbije i građana Srbije!

Nvv

pre 2 godine

Mislim da treba da platite kaznu jer svaki dan pisete gadosti i moralno i intelektualno unistavate stanovnike Srbije. Samo kod vas se mogu procitati psovke u naslovima, direktno vredjanje ljudi... Jednostavno kod vas nema ni k od kulture.

Rajko

pre 2 godine

Da pitam predsednika ko je jači država ili Šolak?

bk

pre 2 godine

pa takve kao solak se u ozbiljnim drzavama nrzo resi

Vns

pre 2 godine

Baš mi je drago...ulizice morate naći drugu pozadinu za uvlačenje...hahahahaha

zoki

pre 2 godine

Ja imam nisto protiv sbb . Ja mislim da sbb drzi monopol kablovske . Ja sam za slobodu kalovske televizije .

Muki

pre 2 godine

Hahahaha, dok mali covek pise onda se ignorise sve do trenutka kada vas potkaci ista stvar, onda pocinje drama i naveliko pljuvanje sudstva, ali i dalje mali ljudi mogu da se gaze jer se niko nece bavito preispitivanjem njihovih odluka i sta kazete sudstvo nezavisno nema korupcije, dobro procice, to vas sad malo boli i nikom nista, sta se sekirate.

Bibogaćica

pre 2 godine

Sramota bre! Dokle će bre, aman više bre ljudi, da nas maltretiraju ovi Đilasovi izdajnici? Pa taj isti Đilas je povezan sa ovim narkomanskim klanom koji su sekli glave i mleli ljude i od njih pravili ćevape o čemu je informer već pisao i to se zna. Sramota bre da se na ovaj način napadaju jedini nezavisni, pateiotski i slobodni mediji! Živeo Vučić! Živela Srbija!

Žorž

pre 2 godine

Očigledno da nije baš uvek dobro kad nam je država "pravna" !

Pera

pre 2 godine

Cela ta grupa more da se smeni po hitnom postupku. Neka se ceo svet sblažnjava, ali svako čudo za tri dana. Tek će tada biti reda u pravosudju. Ovo što rade je tragično. Ubice osudjuju na godinu i po dana, pijanima opraštaju, drogiranima izlaze u susret. Zabraniti rad Šolakovih firmi. Doneti nove zakone koji će rasčistiti ovo s....(tanje). Šta švajcarski gradjanin traži u Srbiji i ko mu je dao bilo kakvo odobrenje. Konačno, papire na videlo i dokaze gde su i kada bili optuženi pozvani da se brane???

Miša

pre 2 godine

Slobodno sudijsko uverenje ima svoju cenu, a to nema veze sa pravdom. Nažalost ...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija