• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

30.05.2021

12:17

NA TARASA MORA DA IMAMO ALKOHOL DA KLIN, MORA DVA METRA DA IMAMO... Kakva je situacija u Grčkoj i koliko se poštuju epidemiološke mere! Video

Društvo

NA TARASA MORA DA IMAMO ALKOHOL DA KLIN, MORA DVA METRA DA IMAMO... Kakva je situacija u Grčkoj i koliko se poštuju epidemiološke mere! Video

Podeli vest

Pre petnaest dana Grčka je otvorila svoju granicu sa Severnom Makedonijom i od tada su krenule organizovane turističke ture ili pojedinačna putovanja u tu zemlju. Ekipa RTS-a u Grčkoj proverava da li ima gužve na granici i u letovalištima i koje se mere sprovode

 

Na graničnom prelazu Evzoni nema gužve, vozila se u oba putna pravca zadržavaju desetak minuta, a kako su RTS-u rekli u Graničnoj policiji intenzitet saobraćaja se povećava iz dana u dan, ali najveće gužve ipak očekuju od sredine idućeg meseca.

Da bi ušli u Grčku naši državljani moraju imati potvrdu o vakcinisanju ili negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata i popunjen PLF obrazac. I na samom graničnom prelazu se nasumično testiraju putnici.

"Ukoliko je pozitivan rezultat, putnik ostaje ovde u karantinu 14 dana, ukoliko to ne ispoštuje plaća kaznu od 5.000 evra. Putnik sa rezultatom pozitivnim na koronavirus može se vratiti i kući", kaže Petru Andreas, granična policija Grčke.

Foto: printscreen RTS

Gužve nema ni u poznatim grčkim letovalištima, ni na plažama, ni na ulicama, ali epidemijske mere se moraju poštovati. Zaštitne maske su obavezne svuda sem na plaži, u sobi ili apartmanu.

"Samo terasa, a na terasi moramo imati alkohol za svaki sto, mora dva metra da imamo", navodi Atanasijus Kavagidis, ugostitelj iz Paralije.

"Što se tiče mera ovde poštujemo ih tako što sa maskama uđemo u radnju i prođemo kroz hotel do svoje sobe, a što se tiče restorana uglavnom na terasama na otvorenom nismo koristili maske", ističe Vladimir Rilak iz Kruševca.

"Iako su roditelji vakcinisani, obavezan je pi-si-ar za decu, a ta cifra je jedan dobar aranžman za celu porodicu", dodaje turistkinja iz Srbije.

I turisti i domaćini očekuju popuštanje mera najvljeno za početak juna.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djole

pre 2 godine

Hvala vam braćo Grci! Red je da bar godišnji odmor provedemo u uređenoj i normalnoj državi.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17