• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

30.05.2021

13:34

JEDINO KROZ CRKVU VIDIMO I RAZUMEMO SAMI SEBE, NAŠU ISTORIJU, KULTURU I TRADICIJU! Mitropolit Joanikije posetio grob Patrijarha Pavla! Foto

Društvo

JEDINO KROZ CRKVU VIDIMO I RAZUMEMO SAMI SEBE, NAŠU ISTORIJU, KULTURU I TRADICIJU! Mitropolit Joanikije posetio grob Patrijarha Pavla! Foto

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je jutros da srpski narod ne može da se zamisli, ni do sada, a ni ubuduće, bez Crkve

 

- Jedino kroz crkvu vidimo i razumemo i sami sebe, i našu istoriju, i našu kulturu i našu tradiciju, i našu prošlost i našu sadašnjost, i našu budućnost - poručio je mitropolit Joanikuje u besedi u manastiru Rakovica, gde je sasluživao liturgiji, a potom odao poštu blaženopočivšem patrijarhu srpskom Pavlu.

U prvoj besedi od kada je postao mitropolit, vladika Joanikije je pozvao vernike da se molite Bogu za patrijarha, koji je glava Crkve i na njemu je najveće breme.

- Njemu treba najviše pomoći, da vodi, da krvari ovim brodom, koga udaraju mnogi talasi, i mnoge bure se podižu, ali hvala Bogu, brod naše svete crkve ide dalje, i prosto ne možemo da zamislimo, ni do sada, a ni ubuduće, naš narod bez Crkve - istakao je vladika Joanikije.

Liturgiju u manastiru Rakovica služili su vladike mileševski Atanasije i buenosajreski Kiril.

Mitropolit Joanikije je juče, odlukom patrijarha Porfirija, seo na tron Svetog Petra Cetinjskog i postao naslednik blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17