• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.07.2021

10:22

"RATNO STANJE" UMESTO IDILIČNOG ODMORA NA MEDITERANU Oko 300 srpskih turista zarobljeno u Tunisu!

Društvo

"RATNO STANJE" UMESTO IDILIČNOG ODMORA NA MEDITERANU Oko 300 srpskih turista zarobljeno u Tunisu!

Podeli vest

Oko 300 srpskih turista bukvalno je zarobljeno u hotelima u Tunisu, gde je zbog izbijanja nemira od juče na snazi policijski čas od 19 do 6 sati ujutro!

Ova mera, kako je najavljeno, biće na snazi sve do 27. avgusta, a naši državljani koji su otišli u ovu zemlju, umesto da uživaju, u panici su jer, kako kažu, vlada gotovo "ratno stanje".


Panika i neizvesnost
Opšti haos u Tunisu počeo je nakon što je predsednik ove države suspendovao rad parlamenta i razrešio dužnosti predsednika vlade posle nasilnih protesta izazvanih naglim porastom broja zaraženih koronavirusom i lošom ekonomskom situacijom. Kako je saopšteno iz predsedništva Tunisa na društvenoj mreži Fejsbuk, u narednih mesec dana biće dozvoljeno kretanje samo za hitne zdravstvene slučajeve i noćne radnike.


Uredba uključuje i zabranu kretanja između gradova u Tunisu i po isteku policijskog časa, osim kada je reč o ispunjavanju osnovnih potreba, i o hitnim zdravstvenim slučajevima. Predsednik Tunisa Kais Said zabranio je i okupljanje više od tri osobe na ulicama i trgovima.
Ovakve rigorozne mere, ali i čitava ratna atmosfera, pokvariće letovanje Srbima koji su Tunis izabrali kao destinaciju za svoje letovanje.
Ivona Ć., koja je trenutno u letovalištu Jasmin Hamamet, kaže da ne izlazi iz svog hotela i da su joj političke prilike potpuno uništile letovanje.

Foto: Pixabay

Umesto idiličnog odmora, turisti zatvoreni u hotelu


- Ovo mesto sam izabrala zbog dugog šetališta uz more i prelepih plaža. Međutim, kada sam stigla, shvatila sam da iz hotela neću mrdnuti, a čak ni da prošetam sa svojim društvom koje je u drugoj sobi. Na izlete mogu samo po troje u grupi, isto je i za šetnju. Sve što se ovde događa je užasno i pokajala sam se što sam uopšte i došla. Iako se zaposleni u hotelu trude da ne osetimo vanredno stanje, sve je na ivici pucanja i jedva možemo da pohvatamo šta smemo, a šta nikako ne - priča ova srpska turistkinja.


Bez zvaničnih reakcija
S druge strane, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije JUTA, kaže da je malo onih koji se odlučuju da letuju u Tunisu, baš zbog političkih nemira, i da veoma malo agencija u Srbiji nudi aranžmane za ovu zemlju.


- Još nemamo neka zvanična saopštenja. Činjenica je da je u Tunisu već dugi niz godina politička situacija veoma zategnuta, pa zbog toga se vlasnici agencija i ne usuđuju da rade ove aranžmane - dodaje Seničić.


GRČKA Lažni vlasnik apartmana ojadio turiste


U jeku turističke sezone i odmora nekoliko državljana Srbije doživelo je veliku neprijatnost kad se ispostavilo da su letovanje u Grčkoj uplatili prevarantu.
Naime, muškarac s područja Bosne i Hercegovine, koji se predstavljao kao Slađan, već duže vreme se na društvenim mrežama predstavlja kao vlasnik apartmana, ali nakon što mu klijenti uplate novac, odmah ih blokira, ugasi profil, a potom nastavlja s daljim varanjem porodičnih ljudi.
Do sada je prevario dve porodice kojima je uzeo po 450 evra, a jednoj ženi 700 evra.



HRVATSKA "Fliks bus" ostavio putnike u nedođiji


Srpski putnici koji su u nedelju krenuli ka Puli prevoznikom "Fliks bus" doživeli su pravu noćnu moru nakon što se autobus pokvario u nedođiji. Njima je poručeno da se "snađu sami", dok je druga grupa naših turista koja je planirala povratak tim autobusom bukvalno ostala na ulici!


- Ćerka mi je sinoć u 21.45 iz Beograda krenula za Pulu "Fliks busom", da bi im se nedaleko od Rijeke, nešto iza 10 sati, usred nedođije na autoputu pokvario autobus. I čak bi se i sam kvar autobusa mogao nekako "progutati" da putnici satima nisu čekali da dobiju informaciju šta i kako dalje. Te doći će zamenski bus, te neće doći, te predlog vozača da putnici skupe 300 evra za prevoz drugim vozilom do destinacije da bi im na kraju, oko 16 sati, bilo rečeno da se o svom trošku snađu za prevoz do Rijeke, gde će ih čekati prevoz do Pule - podelila je novinarka An Mari Alves-Ćurčić na svom profilu na Fejsbuku


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59