• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.08.2021

12:54

OTIŠLA JE JEDNA OD POSLEDNJIH NOVINARSKIH LEGENDI! Ljiljana Smajlović emotivno se oprostila od Miroslava Lazanskog

Društvo

OTIŠLA JE JEDNA OD POSLEDNJIH NOVINARSKIH LEGENDI! Ljiljana Smajlović emotivno se oprostila od Miroslava Lazanskog

Podeli vest

Odlazak Miroslava Lazanskog je odlazak legende novinarstva čitavog regiona, kaže novinarka Ljiljana Smajlović i dodaje da je Lazanski bio Jugosloven svim srcem, kao što je i Srbiju voleo svim srcem

- On je bio saradnik kakvog ste samo mogli poželeti, ne samo zato što je poznavao oblast kojom se bavio možda bolje od nekih koji su komandovali tom oblašću i što je imao izvanredne izvore i kontakte koje je stekao u decenijama kada više nema novinara koji su imali pristup izvorima i mestima na kojima je bio Lazanski - rekla je Smajlović.

Kako je dodala, Lazanski nije pripadao "belom usijanju" koje je zahvatilo novinarstvo poslednjih decenija.

Foto: Pedja Milosavljević

Navela je da Lazanski nije bio čovek resantimana, revanšizma i ličnih obračuna, kao i da se nikada nije koristio ad hominem argumentima, već samo poznavanjem oblasti i svojim razumevanjem geopolitičke situacije.


- Mislim da su mu teško padali neki ispod pojasa udarci koje je primao, ali on se prema ljudima nije određivao u odnosu na to koje su političke orijentacije. Bio je veoma kolegijalan, spreman da pomogne svakom mladom kolegi - rekla je Smajlović.

Dodala je da je Lazanski imao "dečačku ljubav prema životu", da je voleo da živi i radi ono što je radio, te da je živeo ono u šta je verovao i voleo.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski sinoć je iznenada preminuo u Beogradu, u 71. godini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Citalac

pre 2 godine

Нека му је Вечна Слава и хвала! А Ви Госпођо Смајловић и Госпођа Полак сте највећи у женском новинарству!

Božidar Anđelković

pre 2 godine

Мирослав Лазански је био један од ретких новинара који се одржао у медијима а да није био члан Сорошових “независних” синдиката, насталих у Србији почеком деведесетих. После недемократских промена 5. октобра 2000. извршена је “сеча кнезова” у редакцијама широм Србије. Читавој плејади најбољих новинара забрањено је да пишу, многи су и отпуштени. Они који су некако сачували радно место а нису били “демократски оријентисани” по Сорошовом моделу, све време су вређани, углавном по аустроугарском начину сатанизације Срба за време Првог светског рата. Комесари деска забрањивали су редакцији да се легендама српског новинарства обраћају са “колега”, иако код њих ни почетници нису могли да буду. Мирослав Лазански је био исувише велики да би се Сорошови кадрови усудили да нешто предузму.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija