• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2021

11:41

VAKCINACIJA TREĆOM DOZOM od danas u domovima zdravlja širom Srbije i na beogradskom Sajmu

Tanjug/Rade Prelić

Društvo

VAKCINACIJA TREĆOM DOZOM od danas u domovima zdravlja širom Srbije i na beogradskom Sajmu

Podeli vest

Vakcinacija trećom dozom vakcine protiv korona virusa moguća je od danas u domovima zdravlja širom zemlje i u hali 11 Beogradskog sajma, a građani će je primiti nakon što dobiju poziv od e-Uprave

Nema potrebe da se građani sami prijavljuju za vakcinaciju trećom dozom, koja, prema rečima direktora vakcinalnog punkta na Sajmu dr Zoran Bekića, neće biti obavezna.

Bekić je za Tanjug rekao da će građani koji su primili prvu i drugu dozu vakcine biti pozvani sms porukom ili putem mejla, koji će ih voditi do portala eUprave, gde će moći da se prijave za vakcinaciju trećom dozom.

- Kada dobiju poziv, građani će moći da se vakcinišu na svim vakcinalnim punktovima, u svim domovima zdravlja u Srbiji kao i na Beogradskom sajmu - rekao je Bekić i dodao da će Hala 11 raditi od osam do 16.00 sati.

Precizirao je da će treću dozu dobiti oni građani kod kojih je prošlo 180 dana od prijema druge doze.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dr Bekić kaže da među vakcinisanim građanima postoje prioritetne grupe za primanje treće doze vakcine i ističe da su to osobe sa smanjenim imunitetom, onkološki pacijenti, kao i pacijenti koji se nalaze na hemodijalizi.

Takođe i stariji od 60 godina koji borave u domovima za stara lica, kao i građani stariji od 70 godina.

- Među prioritetnim grupama za treću dozu su i svi zdravstveni radnici, radnici u socijalnoj zaštiti i građani Srbije u međunarodnom transportu - rekao je je Bekić.

On je pojasnio da će građani moći da biraju koju će vakcinu primiti u trećoj dozi, kao i da ona može da se razlikuje u odnosu na prve dve doze.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Odluku o izabranoj vakcini, kako kaže, građani će moći da saopšte doktoru na vakcinalnom punktu prilikom pregleda.

- Kliničke studije koje su urađene pokazale su da nema nikakvih kontaindikacija, vakcine različitih proizvođača mogu da se kombinuju, tako da građani sa te strane mogu da budu opušteni - ističe Bekić.

On je podsetio da se epidemiološka situacija pogoršava, da je broj zaraženih u stalnom porastu, kao i da postoji veliki broj građana koji nije vakcinisan, a koji su, kako je naveo, najugroženiji.

- Apelujem da ta grupa pokaže svoju ličnu odgovornost i vakcinisee se što pre, to je jedni način da se izborimo s koronom - kaže Bekić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija