• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2021

12:13

OBNOVLJENA ZGRADA INSTITUTA ZA NEONATOLOGIJU U BEOGRADU! Kompanija Millennium Team donirala 250.000 evra!

Printscreen

Društvo

OBNOVLJENA ZGRADA INSTITUTA ZA NEONATOLOGIJU U BEOGRADU! Kompanija Millennium Team donirala 250.000 evra!

Podeli vest

Direktorka Instituta za neonatologiju u Beogradu dr Milica Ranković Janevski uručila je zahvalnicu predstavniku kompanije Millennium Team za donaciju od 250.000 evra

Prvi put posle 96 godina urađena je velika rekonstrukcija zgrade Instituta za neonatologiju i zamenjena kompletna stolarija. Zahvaljujući donaciji kompanije Millennium Team, vrednoj 250.000 evra, zgrada iz 1925. godine dobila je izgled kakav zaslužuje, sačuvan je autentičan oblik, a svi radovi izvedeni su uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Na zgradi su do nedavno bili i originalni prozori iz 1925. godine, a ovom donacijom, osim fasade i zamene kompletne stolarije, urađeni su prozori sa specijalnim zastorima, kao i restauracija ulaznih vrata i drvenih elemenata, reparacija i zamena neispravnih klima uređaja, izrada novog prijemnog pulta, reparacija glavnog ulaza od kovanog gvožđa, reljefni ukrasi i ograda oko zgrade. Takođe je promenjena stolarija i urađena fasada na zgradi Savetovališta i na ostalim pomoćnim objektima koji se nalaze u dvorištu Instituta.

- Retke su kompanije koje na ovakav način pristupaju društveno odgovornom radu, i koje to čine sa ovakvom posvećenošću. Ova donacija zaista je presedan i po obimu i po inicijativi i proaktivnosti, po predanosti svih zaposlenih koji su u radovima učestvovali, a iznad svega po insistiranju na kvalitetu. Ovom prilikom želim da u ime >I>nstituta za neonatologiju izrazim neizmernu zahvalnost kompaniji Millennium Team, koja je svojom značajnom donacijom omogućila unaprađenje rada Instituta u svakom smislu, dala veliku podršku zaposlenima i učinila da se ovom zdanju, starom 96 godina, produži vek, očuva autentičnost i da ono istovremeno zasija novim sjajem i postane lepšti dom našim malim pacijentima - istakla je direktorka Instituta dr Milica Ranković Janevski.

U godini u kojoj obeležava 18 godina od osnivanja, kompanija Millennium Team želela je da pruži svoj doprinos zajednici u kojoj posluje, a posebno da najmlađi pacijenti, naši mali heroji, prve dane provedu u boljim uslovima. 

- Ne treba objašnjavati motiv da se podrži jedna ovakva institucija koja brine o našim najmilijima, a to su majke i novorođenčad. Institut zaista zaslužuje bolje uslove nego što je do sada imao. Zato mogu da kažem u ime Millennium Team-a i u svoje lično ime da smo veoma srećni što smo imali priliku da tu pomoć pružimo. Ono što je najvažnije, modernim i kvalitetnim rešenjima obezbedili smo bolje uslove za lečenje dece i boravak roditelja. Takođe smo ponosni što smo radovima sačuvali originalan izgled zgrade koja predstavlja pravi ukras starog Beograda. Kao kompanija smatramo svojom odgovornošću upravo to da istovremeno čuvamo tradiciju, ali i da radimo na poboljšanju uslova života svih naših građana, a posebno onih najmlađih - rekao je povodom završetka rekonstrukcije Ivan Bošnjak, zamenik generalnog direktora kompanije Millennium Team.

U Srbiji se godišnje rodi oko 4.000 prevremeno roiđenih beba, a oko 1.000 njih prve dane provede na Institutu za neonatologiju u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija