• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2021

18:37

ODBOR ZA КONTROLU SLUŽBI BEZBEDNOSTI I ODBOR ZA ODBRANU I UNUTRAŠNJE POSLOVE U POSETI ŽANDARMERIJI!

Informer

Društvo

ODBOR ZA КONTROLU SLUŽBI BEZBEDNOSTI I ODBOR ZA ODBRANU I UNUTRAŠNJE POSLOVE U POSETI ŽANDARMERIJI!

Podeli vest

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove posetili su Odred Žandarmerije u Novom Sadu

Кomandant Žandarmerije general Dejan Luković predstavio je članovima oba odbora ljudske i materijalne kapacitete sa kojima raspolaže Žandarmerija upoznao ih sa funkcionisanjem jedinice i dosadašnjim rezultatima rada i njenom tehničkom opremljenošću. U prisustvu generala Lukovića i pukovnika Miće Кljajića, komandanta Odreda pripadnici Žandarmerije izveli su taktičko-pokaznu vežbu i predstavili osnovne elemente naoružanja i opreme kojima Odred raspolaže.

Članovi skupštinskih odbora imali su priliku da se neposredno uvere u kapacitete Odreda Žandarmerije, taktičku obučenost i fizičku spremnost pripadnika jedinice kroz izvođenja taktičko-pokaznih vežbi. Narodni poslanici upoznali su se sa borbenom tehnikom, naoružanjem i opremom koju pripadnici jedinice koriste u vršenju svojih svakodnevnih zadataka i imali priliku da razgovaraju sa pripadnicima Žandarmerije i da se uvere u njihovu spremnost, obučenost i sposobnost da odgovore na sve izazove i pretnje bezbednosti.

Članovi oba odbora istakli su da Žandarmerija predstavlja važan segment sektora bezbednosti, te da je u prethodnom periodu pokazala spremnost da odgovori na sve zadatke koji se pred nju postave. Trenutna politička situacija u kojoj se Srbija nalazi i pretnje sa kojima se suočavaju naši građani na Кosovu i Metohiji pokazuje da je neophodno nastaviti sa ulaganjem u ljudske i materijalne kapacitete sektora bezbednosti koji predstavlja neophodan činilac daljeg razvoja i napretka države. 

Ispred Žandarmerije generalu Lukoviću, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti mr Igor Bečić, uručio je plaketu Odbora i tom prilikom naglasio da su pripadnici Žandarmerije do sada nebrojeno puta pokazali da su u svakom trenutku spremni da brzo i efikasno reaguju u zaštiti bezbednosti građana, bez obzira na uslove i okolnosti u kojima izvršavaju svoje zadatke. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija